MónTerrassa
Un 91% de l’alumnat de P3 tindrà plaça en primera opció
  • CA

Un 91,3% de famílies amb infants de P3 han accedit a la plaça que havien demanat en primera opció, segons exposa l’Ajuntament de Terrassa en un comunicat. Es tracta d’un percentatge molt similar al dels darrers anys. L’any passat, per exemple, va ser d’un 93,29%. Demà divendres 27 de maig començarà el període d’ampliació de peticions per a les sol·licituds de plaça de P3 sense assignació, l’última fase del procés de preinscripció abans de les llistes definitives el 10 de juny.

La setmana passada, famílies de Terrassa van denunciar la falta de places de P3 a les escoles públiques i concertades de la ciutat degut a la baixada de ràtios. La regidora d’Educació, Teresa Ciurana, ha exposat que aquesta reducció “no ha tingut una incidència significativa en les opcions de les famílies per escollir centre“: “És cert que algunes famílies no podran portar la seva criatura a l’escola que volien, però això passa cada any i sempre amb percentatges molt baixos. Hi havia un cert neguit entre algunes famílies per la ràtio 20, però el cert és que, any rere any, i aquest també, la proporció de famílies que han d’optar per un centre diferent del primer que tenien pensat és molt petita

Enguany, és el primer any que la ràtio a P3 passa de 25 alumnes als centres ordinaris i 22 als centres de màxima complexitat a 20 alumnes per aula. Amb l’oferta ajustada per la reducció de ràtios, la Taula Local de Planificació va acordar al mes d’abril autoritzar els centres amb més demanda que oferta i amb les places de reserva ocupades a aplicar un augment de dues places per línia, arribant a 22 alumnes per aula.

El proper 10 de juny es farà públic quins dels centres s’acolliran a aquesta ampliació, amb la publicació de les llistes definitives. La previsió és que siguin al voltant de 15 dels 53 centres d’infantil i primària de la ciutat.

El cas de les famílies que no han obtingut plaça

Les famílies que no han obtingut plaça a cap de les opcions que havien demanat rebran ara un correu electrònic de la Generalitat informant-les de la possibilitat d’ampliar les sol·licituds demanades fins al dia 1 de juny. L’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) oferirà acompanyament a les famílies en aquest procés de triar una de les aproximadament 120 vacants que tenen a la seva disposició en diferents centres de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa