MónTerrassa
77 residències del Vallès utilitzen el servei específic de recollida residus
  • CA
Un dels camions de recollida de residus de residències
Un dels camions de recollida de residus de residències | Residus Vallès

!--akiadsense-->

El nou servei de recollida específica de residus a les residències de gent gran de la comarca ja arriba a 77 residències de 16 municipis del Vallès Occidental. Els residus d’aquests equipaments es recullen i tracten de forma separada a la resta de residus municipals gràcies a l’establiment de tres noves rutes de recollida que s’han organitzat per tota la comarca des de Residus Vallès i en col·laboració amb els ajuntaments.

La recollida es realitza als municipis de Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Matadepera, Montcada i Reixac, Polinyà, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Terrassa, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.

El president de Residus Vallès, Nil López, ha assegurat que “des del dia 27 de març el servei funciona i s’hi han anat incorporant progressivament més municipis i més residències. Ara també estem treballant per incorporar altres centres socials i assistencials, a petició d’alguns ajuntaments. Amb aquest servei es dona compliment a l’ordre del Ministeri de Sanitat i les directrius de l’Agència de Residus i alhora estem fent una tasca de suport als ajuntaments en espais tan vulnerables com són les residències de gent gran”.

Com es recullen i tracten els residus?

La recollida s’efectua de 7h a 14h, de dilluns a dissabte i sempre s’efectua una trucada prèvia a la residència per tal de fer el més àgil possible la recollida. El personal d’aquesta treu el residu al carrer en bosses ben lligades i les aporta al contenidor que porten els operaris de recollida, sense que aquests hagin de manipular les bosses. Si tenen un contenidor propi, l’han de treure en el punt acordat. Es recull separadament únicament la fracció rebuig de les residències, que conté entre d’altres bolquers, rebuig, i qualsevol residu amb possibilitat d’haver estat en contacte amb persona amb COVID19 o amb símptomes.

Des de Residus Vallès s’han aportat contenidors a totes les residències que ho han sol·licitat. La recollida selectiva (orgànica, paper, envasos, etc.) només es pot mantenir si existeix un circuit totalment separat dels residus amb possible contaminació per COVID19, com per exemple es podria donar amb el residu de cuina. En cas que es faci recollida selectiva, aquesta s’ha de fer tal i com es feia habitualment abans del COVID19. Aquests residus que es recullen a les residències de la comarca, que es qualifiquen com a Resta, no es tractaran al Centre de Tractament de Residus (CTR-Vallès) sinó que aniran directament a abocador per tal que tampoc s’hagin de manipular en aquesta instal·lació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa