MónTerrassa
521 denúncies a patinets i bicis per incomplir l’ordenança de mobilitat a Terrassa
  • CA

Des d’inicis d’any, la Policia Municipal de Terrassa ha interposat més de 500 denúncies a conductors de bicieletes o patinets per incomplir l’ordenança de mobilitat de l’Ajuntament de Terrassa. Per conscienciar més als conductors aquesta setmana s’incia la segona campanya que realitzen Policia Municipal de Terrassa i l’associació BiciTerrassa Club (BiTer) de forma conjunta amb l’objectiu de fomentar un ús correcte dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP).

En el marc d’aquesta acció, l’Ajuntament de Terrassa ha donat a conèixer les darreres dades sobre accidentalitat i sancions que s’han imposat des de l’inici de 2021 a la nostra ciutat. Quant al nombre d’accidents de trànsit amb una bicicleta o un VMP implicats, les dades informen que només són un 7,8% del total. En nombres, s’han registrat un total de 94 accidents amb aquests vehicles en els nou mesos que portem, dels quals 73 han resultat amb ferits lleus, 17 han acabat sense ferits, i 4 els conductors del patinet o bicicleta han resultat ferits greus.

Pel que fa a les sancions, des que va entrar en vigor l’ordenança s’han interposat 521 denúncies per infraccions a persones usuàries de bicicletes i VMP, la majoria de les quals han estat per circular per zones no autoritzades o en espais reservats (206), o per anar més d’una persona en el vehicle (119). A més, una persona va ser denunciada per circular assetjant a un conductor de bicicleta o VMP, multa que és de 200 euros.

Des de la Policia Municipal de Terrassa es recorda a la ciutadania que la “sanció per circular sota els efectes de l’alcohol i drogues oscil·la dels 500 als 1000 euros, i que la sanció no respectar el semàfor en vermell, dur els auriculars connectats, manipular aparells de telefonia mòbil o no utilitzar el casc sent menor de 16 anys és de 200 euros”. Finalment, la sanció per circular en bicicleta o VMP pel carril bici a velocitat inadequada, per circular per llocs no autoritzats o per ser més d’una persona en un patinet és de 80 euros.

Els cursos d’educació viària, es poden consultar clicant aquí i sol·licitar enviant un correu a [email protected]

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa