MónTerrassa
45 mil euros per millorar el camí dels Plans de Can Bonvilar a Terrassa
  • CA
camí dels Plans de Can Bonvilar | G.E.

!--akiadsense-->

La Diputació de Barcelona destinarà 609.412,53 euros aquest mandat 2016-2019, a la millora i manteniment de camins municipals de la comarca del Vallès Occidental. Concretament, gràcies a aquest Programa complementari de millora i manteniment de camins, s’arranjaran 16 vials de 14 municipis, que són els que han demanat aquest suport, del total de 23 municipis que hi ha al Vallès Occidental. Per aquests 16 camins hi circulen una mitjana diària de 36.182 vehicles que es beneficiaran d’aquesta millora, i que donen accés a 40 nuclis de població aïllats, 142 masies disseminades i 100 accessos a explotacions agràries i ramaderes.

En concret, a Terrassa, la Diputació destinarà 44.919,73 euros en obres de millora del ferm del camí dels Plans de Can Bonvilar entre el Centre Informació Ambiental Bonvilar i l’Hotel la Mola.

El programa de millora i manteniment de camins municipals té un pressupost d’11,2 MEUR per al mandat 2016-2019, a raó de 2,8 MEUR per any i amb un import màxim per municipi de 50.000 euros. Durant l’any 2016, els ajuntaments van demanar l’ajut per arranjar algun dels seus camins d’acord amb uns criteris establerts com, per exemple, la urgència de les obres, ja sigui per reduir riscos imminents, estabilització de talussos o restitució de la vialitat.

Entre els criteris que s’han tingut en compte a l’hora de donar aquests ajuts hi ha la connectivitat a nuclis disseminats, especialment en el cas d’accés a nuclis disseminats en l’entorn rural, la ràtio d’importància social a partir dels quilòmetres de camins per 1.000 habitants, l’aportació econòmica municipal i la importància territorial dels camins en l’àmbit territorial municipal a partir de la ràtio de quilòmetres de camins per l’extensió quilòmetres quadrats del terme municipal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa