MónTerrassa
El 43è Carnestoltes de Terrassa arriba amb més força que mai
Celebració del dijous gras al Parc de Sant Jordi
Celebració del dijous gras al Parc de Sant Jordi | La Mascarada

!--akiadsense-->

Terrassa es prepara per celebrar aquest cap de setmana la 43a edició del Carnestoltes. El programa d’activitats, que organitza la Confraria de la Mascarada en col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa, ha començat aquest dijous 20 de febrer amb la festa de Dijous Gras al parc de Sant Jordi. Entre les 9.30 h i les 12.30 h s’han preparat tallers, jocs i espectacles infantils i l’animació de Carles Cuberes i Anabel.

El divendres 21 de febrer, recorreran els carrers del Centre les més de 50 rues organitzades per les escoles, llars d’infants, entitats veïnals i esplais de la ciutat que se sumen a la celebració del carnestoltes, ja sigui en horari de matí o de tarda. Per aquest motiu, la Policia Municipal desplegarà un important dispositiu d’agents per garantir la seguretat dels centenars d’infants que sortiran al carrer. Aquestes rues comportaran talls puntuals de trànsit al llarg del seu recorregut i el cos de Policia Municipal ha modificat els horaris i reforçat el nombre d’agents disponibles.

A la rua del dissabte 22 de febrer està prevista la participació de més d’una trentena de comparses. Enguany, el recorregut tindrà alguns canvis degut a les restriccions de trànsit que afecten el Portal de Sant Roc. Així, la comitiva sortirà del passeig del Vint-i-dos de Juliol, a l’alçada del carrer dels Ferroviaris, i anirà en direcció rambla d’Ègara, carrer d’Iscle Soler, carrer de la Unió, Raval de Montserrat, carrer dels Gavatxons, plaça Vella i carrer Major per finalitzar a l’alçada del carrer del Forn. La rua estarà encapçalada per la comparsa Groc Cridaner, guanyadora de la rua l’any passat, que encapçalarà la comitiva del Carnestoltes d’enguany amb «inS.O.S.tenible».

La Festa del Dijous gras, el primer acte del Carnestoltes 2020 a Terrassa
La Festa del Dijous gras, el primer acte del Carnestoltes 2020 a Terrassa | La Mascarada

!--akiadsense-->

Al seu pas pel Raval de Montserrat, l’alcalde, Jordi Ballart, acompanyat de membres de la Corporació Local, donarà la benvinguda al Rei i la Reina del Carnestoltes d’enguany a Terrassa: El Rei S.O.S.pitós i la Reina S.O.S.pechosa als que l’alcalde lliurarà les claus de la ciutat. Prèviament, l’alcalde entregarà una placa a David Rosales, guanyador del concurs de cartells i autor de la imatge de la 43a edició del Carnestoltes de Terrassa. Després del lliurament de la placa, el monologuista terrassenc Toni García, vinculat a la cultura popular i a diversos projectes solidaris de la ciutat, llegirà el pregó del XLIII Carnestoltes de Terrassa.

A més del dispositiu especial de la Policia Municipal, els serveis d’Eco Equip han activat un operatiu especial de neteja de carrers i de la zona del Recinte Firal, on se celebrarà el ball de màscares el dissabte a la nit.

Diumenge, a partir de les 11 h, serà el torn de la Rua Infantil, en la que hi participaran una vintena de comparses. Com a la rua de dissabte, la desfilada infantil també tindrà alguns canvis en el seu recorregut. La rua començarà a la Rambla d’Ègara, a l’alçada del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i passarà pel carrer d’Iscle Soler, el carrer de la Unió, la plaça Vella, el carrer de l’Església, el carrer de la Rutlla i el carrer de Sant Genís per finalitzar a la plaça Nova on hi haurà un espectacle infantil i el tradicional lliurament de premis. En aquest cas, el dispositiu policial comptarà, a més, amb una vintena d’agents.

Rua comunitària de les escoles del Districte 2

Destaca també, per l’alta participació que aplega, la Rua comunitària de les escoles al Districte 2 que s’organitza divendres, a les 11.30 h, a l’espai de l’antic Mercadal de Martí l’Humà (davant dels Grups Montserrat) amb la col·laboració de les associacions de mares i pares de les escoles del Districte 2. L’alumnat de les escoles Les Arenes, Roser Capdevila, Mare de Déu de Montserrat, Salvador Vinyals, i de l’Esplai Tremola, sortiran des dels seus centres al voltant de les 10.30 h fent una rua amb animació pròpia per confluir a la cruïlla de l’avinguda de Madrid amb la de les Nacions Unides. Des d’allà faran l’últim tram plegats i arribaran, cap a les 11.15 h, a l’espai de l’Antic Mercadal de Montserrat, on podran assistir a l’actuació del grup d’animació Coloraines Band per celebrar una petita festa.

Accessibilitat

Recordem que amb l’objectiu que tothom pugui gaudir del Carnestoltes, durant les rues de dissabte i diumenge, les persones amb mobilitat reduïda disposaran d’un espai reservat a la mitjana de la rambla d’Ègara, a l’alçada del carrer Pau Claris. I que enguany, tant la Rua de Carnestoltes del dissabte a la tarda com la Rua Infantil de diumenge al matí faran un tram del seu recorregut en silenci pensat per a adults i infants amb trastorns de l’espectre autista o amb dificultats per gestionar els ambients sorollosos i les aglomeracions. El tram escollit per a la Rua de Carnestoltes és el carrer Major, entre la plaça Vella i el carrer de la Unió. Pel que fa a la Rua Infantil, el tram serà al carrer de la Rutlla, a l’alçada del carrer del Vall fins al de Sant Genís.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa