MónTerrassa
40 voluntaris vigilaran Terrassa i entorn per evitar incendis forestals
  • CA
Un vehicle de l'ADF en un dels camins de vigilància de Terrassa
Un vehicle de l’ADF en un dels camins de vigilància de Terrassa | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

Durant l’època d’alt risc d’incendi s’accentuen les accions encaminades a la prevenció d’incendis forestals com ara les campanyes de vigilància que es fan tant des de la Diputació de Barcelona com des de l’Associació de Voluntaris Forestals, que formen part de l’ADF de Terrassa, ambdues en col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa a través del servei de Protecció Civil.

La Diputació de Barcelona, dins la campanya de prevenció d’incendis forestals, contracta un informador que fa una ruta a la zona nord de Terrassa (compartida amb Matadepera) i un altre a la zona Sud (ruta compartida amb Sant Quirze i Rubí). El control Vallès, situat a la seu de la Federació d’ADF del Vallès Occidental a Matadepera, és qui coordina aquest equip d’informadors.

L’Ajuntament dóna suport a aquesta campanya i les seves funcions principals són informar i dissuadir als usuaris dels boscos de realitzar pràctiques de risc d’incendi forestal, com també la d’estar atents a la detecció de columnes de fum. Les seves actuacions comencen a partir del 12 de juny i es perllongaran fins al dia 1 de setembre. El seu horari cobreix cada dia de la setmana i durant la franja de màxim perill d’incendi forestal.

A la campanya d’aquest 2020, un grup de 40 persones d’aquest col·lectiu faran guàrdies de vigilància i prevenció, especialment, els caps de setmana i els dies de màxim risc d’incendi a partir de l’inici oficial de la campanya, previst pel 20 de juny. L’equip disposarà de quatre vehicles de l’ADF, a més del de Protecció Civil i, en cas de necessitat, també poden disposar dels dos que hi ha al servei de Medi Ambient. Els Voluntaris també fan tasques relacionades amb els terrenys forestals com, per exemple, revisar l’estat dels camins i la seva accessibilitat; detectar els abocaments incontrolats; fer la desbrossada de l’entorn de les basses, controlar les pràctiques il·legals, entre altres actuacions.

L’ADF de Terrassa rep anualment de l’Ajuntament una subvenció de 12.260 euros, una partida amb la qual cobreixen les despeses derivades de la campanya de prevenció d’incendis i també les corresponents a obres no subvencionades per altres administracions. A més, des del servei de Protecció Civil es proporciona cobertura durant tot l’any a aquesta entitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa