MónTerrassa
20 joves que malviuen en naus entren al projecte Sostre 360º
  • CA
Comissió informativa de Drets Socials
Comissió informativa de Drets Socials | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, va impulsar a finals de l’any passat el projecte ‘Sostre 360º’, un programa d’acompanyament personalitzat a joves vulnerables majors d’edat que es troben en situació de carrer i/ o sensellar. Aquesta setmana, el tinent d’alcalde de Drets Socials, Noel Duque, ha informat que Terrassa ha estat inclosa en aquesta acció que busca construir un projecte de vida autònom i autosuficient a les persones ateses, abordant les seves necessitats des d’un vessant social i educatiu.

Duque ha recordat que “tenim una problemàtica amb els assentaments de joves extutelats que malviuen en naus abandonades i en infravivendes“. Aquest serà “una passa endavant” per ajudar a aquests joves a començar a mirar el futur, ja que el programa Sostre 360º contempla un acompanyament a l’autonomia personal, de suport en processos administratius, legals i judicials, de suport en la formació i inserció sociolaboral, de salut (accés a la xarxa sanitària), i de prospecció d’habitatge alternatiu.

A Terrassa, el programa contempla l’ajuda a 20 joves -d’entre 18 a 24 anys-, els quals se’ls oferirà allotjament, dietes i els serveis abans mencionats. El pressupost que s’hi destinarà són més de 400 mil euros, 100% finançat per la Generalitat. I comptarà amb la coordinació mixta de les dues administracions juntament amb Creu Roja.

“És un projecte de model de ciutat, si creiem que tothom ha de tenir dret a viure amb dignitat, vol dir tothom, i aquests joves viuen en condicions duríssimes i sense cap mena d’empara”, ha subratllat la regidora de Ciutadania, Ona Martínez.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa