MónTerrassa
15 mesos de presó per un veí de Terrassa acusat de maltractar cinc gossos

Condemnat a 15 mesos de presó un veí de Terrassa per maltractar cinc gossos. Aquesta és la sentència que ha dictaminat el jutge del Penal 2 de Terrassa contra R.G.E. després de considerar provat per la fiscalia i l’acusació popular d’un delicte de maltractament animal. També se li ha imposat una pena d’inhabilitació per la tinença d’animals per un període de 3 anys.

El judici va tenir lloc el passat 16 de febrer de 2023, malgrat que els fets als quals se l’imputaven dataven del maig de 2019. La Policia Municipal de Terrassa va realitzar un decomís del domicili de l’acusat d’un total de 5 gossos, els quals es trobaven en estat deplorable. Eren gossos de la raça Dogo Alemany i Braco, i patien malnutrició, caquèxia evident i estaven infestats de paparres. Tots van ser conduïts al Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Terrassa, llevat d’un, que se’l va haver d’ingressar a l’Hospital Veterinari de la UAB, on va morir al cap d’uns dies a conseqüència d’una úlcera que li havia perforat l’intestí.

Recurs de DAP per incrementar la pena

L’Associació animalista DAP (Defensa Animal Professional) ha exercit com a acusació popular. Representada pel Procurador Carles Paloma Marín i l’advocada Vanessa Sánchez Lao, havien sol·licitat una condemna contra el propietari dels animals d’un any de presó per cada un dels quatre gossos maltractats i 18 mesos de presó pel delicte de maltractament amb resultat de mort.

La sentència no és ferma i per això DAP ja ha comunicat que presentarà recurs d’apel·lació davant l’Audiència Provincial de Barcelona en els propers dies, ja que considera que la condemna “hauria d’haver estat per 4 delictes de maltractament animal i 1 delicte de maltractament animal amb resultat de mort, és a dir, un delicte per cada un dels gossos maltractats, no un sol delicte per tots 5, el que comportaria una pena de presó superior a la imposada”, lamenten.

Tot i això, des de l’Associació animalista afirmen que aquesta sentència és “com una victòria perquè la deixadesa de funcions com a propietari, arribat a cert punt, també és un maltractament; perquè les problemàtiques personals i econòmiques no poden servir com a excusa exculpatòria; perquè casos com aquests tinguin la màxima difusió i no es tornin a repetir”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Perrr a març 11, 2023 | 10:13
    Perrr març 11, 2023 | 10:13
    Esta muy bien que page por el maltrato,pero tambiem hay que mandar ala carcel alos ladrones,delicuentes,los que vende drogas .seria todo mas justo poneros pilas juezes.... .

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa