MónTerrassa
El 14% dels tests realitzats a Terrassa son positius per Covid
  • CA

A Terrassa s’han realitzat més de 2.400 tests per detectar la Covid-19 al llarg d’aquesta última setmana. Segons l’últim balanç del Departament de Salut actualitzat a dia 29 d’abril de 2022, del 23 al 29 d’abril s’han realitzat exactament un total de 2.409 tests -entre PCRs i tests d’antígens- dels quals 333 han estat positius. Això es tradueix en que gairebé el 14% del total de les proves han tingut un resultat positiu per Covid. Dels 2.409 tests duts a terme, 1.427 han estat PCRs i 982 han estat tests d’antígens.

La positivitat dels tests ha augmentat respecte l’anterior setmana, tot i que ha estat una pujada molt lleugera. Mentre que aquesta setmana gairebé el 14% de les proves han estat positives, la setmana passada la positivitat es trobava vora el 12’7%: Entre el 16 i el 22 d’abril es van realitzar un total de 2.356, de les quals 299 van ser amb resultat positiu. Així doncs, aquesta setmana s’han detectat 34 contagis més que la setmana anterior. Aquestes xifres demostren com els nous contagis continuen augmentant progressivament.

Per altra banda, el risc de rebrot també continua en constant augment. Terrassa continua mantenint-se a un nivell de risc de rebrot elevat, ja que l’indicador puja fins a situar-se a 305 punts, el que significa un augment 100 punts respecte fa dues setmanes i 6 punts respecte la setmana anterior.

Tot i així, alguns altres indicadors han disminuït, com la velocitat de reproducció, tot i que baixa lleugerament. Actualment se situa a 1,14, mentre que la setmana anterior es trobava a 1,32. Malgrat la disminució, mentre la xifra continuï estant per sobre de l’1, significa que l’epidèmia creix.

A més a més, el nombre de pacients ingressats per Covid-19 als centres hospitalaris de Terrassa ha viscut una caiguda important aquesta última setmana. Actualment hi ha un total de 27 pacients ingressats, mentre que fa una setmana n’hi havia 41. Això es tradueix en que en una setmana s’han registrat 14 ingressats menys per culpa del virus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa