MónTerrassa
11 aliments que un gos no hauria de menjar mai
  • CA
11 aliments que un gos no hauria de menjar mai. FOTO: Unsplash
11 aliments que un gos no hauria de menjar mai | Unsplash

!--akiadsense-->

Els que tenim gos difícilment podem negar-nos i compartim d’allò que mengem però que un gos no hauria de menjar, i és que resistir-se a aquests enormes ulls que ens miren amb tendresa i tristesa, és superior a les nostres forces. No obstant això, hem de ser conscients que no tot el que mengem és bo per a ells, és més, la majoria del que mengem és possiblement perjudicial perquè ho hem condimentat, assaonat, amanit, etc., amb una sèrie d’elements que poden causar-los malalties , malestar, vòmits, etc.

Aquests aliments que et llistem a continuació són altament perjudicials per a la salut i fins i tot poden arribar a ser tòxics per al teu gos, segons l’Hospital Veterinari de Catalunya:

– Xocolata: la cafeïna i la teobromina són tòxics per als nostres peluts i poden danyar el seu sistema nerviós. Pel mateix motiu, no hem de donar cap altre aliment o beguda que contingui cafeïna.

– Ossos: ja que si tendeixen a esmicolar-se o són massa petits poden arribar a clavar-se, causar asfíxia o ofegament. Especialment compte amb els de pollastre i au en general, aquests són coses que un gos no hauria de menjar.

– Sucre, caramels i dolços: per més que els agradin, ja que poden causar-obesitat i diabetis, una de les principals raons de ceguesa en els gossos.

– Sal: és un altre aliment que un gos no hauria de menjar, per això sempre es recomana no compartir els nostres guisats i menjars amb ells, ja que la sal és un dels seus principals i habituals condiments.

– La llet i qualsevol dels seus derivats: tampoc són recomanables per als nostres gossos ja que no poden digerir la lactosa i això pot causar-los diarrea i diferents dolències i trastorns digestius.

– Tots aquells aliments que continguin llevat o masses fermentades: poden produir obstruccions intestinals i problemes de respiració.

Cebes: poden fins i tot arribar a causar-anèmia a causa d’una substància anomenada tiosulfat que destrueix els glòbuls dels gossos. Altres aliments que també poden arribar a produir-los anèmia són l’all i el porro.

Quins altres aliments són no recomanables?

Els alvocats: contenen persina, que en determinades quantitats pot arribar a ser verinosos per als nostres peluts.

Raïm: tampoc són una bona idea per compartir amb el teu gos ja que poden afectar els seus ronyons i conduir a una insuficiència renal.

Els ous i el peix cru: els primers poden causar-los problemes de pell, i el peix cru conté tiamina, que pot ser verinosa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa