MónTerrassa
Rellinars comença el curs 2021-22 amb un centenar d’alumnes

Aquest dilluns, 13 de setembre, comença un nou curs a Rellinars. L’escola municipal comptarà aquest 2021-22 amb un total de 100 alumnes que es trobaran repartits en set grups. D’aquesta manera, a Minis hi haurà 8 estudiants, mentre que a infantil seran 24 i als cursos d’educació primària en seran 68. Aquestes són les dades que han fet oficials l’Ajuntament de Rellinars.

Al conjunt del Vallès Occidental, s’espera la presència d’un total de 153.403 alumnes per aquest nou curs, el que suposa una reducció en 1.660 respecte a l’any passat. I això que, segons recull l’agència ACN, hi ha etapes educatives, com Formació Professional, batxillerat i l’ESO, específicament, en els quals s’ha produït un increment. La baixada de la natalitat a la comarca, i el balanç negatiu d’emigrants i migrants, comença a fer-se ja palès.

Malgrat aquesta reducció en el nombre d’estudiants, el curs 21-22 arrenca a la nostra comarca amb 151 professionals més que l’any passat. El còmput global de professorat se situa en 9.197 docents. Cal tenir en compte que aquells professors i mestres que havien estat adjudicats específicament com a reforços Covid, durant el curs de l’any passat, per fer front als protocols marcats per Educació derivats de la pandèmia s’han vist reduits en gairebé una seixantena. D’aquests anomenats “reforços covid”, que són 667 al Vallès Occidental, la gran majoria treballaran a escoles i instituts-escola (400).

En el cas dels programes d’educació inclusiva, s’hi incorporen 13 docents, 12 educadores i s’obren 8 noves unitats SIEI (Suport Intensiu d’Escolarització Inclusiva, mentre se n’amplien 5. També s’afegeixen 52 professionals per a aules d’acollida.

Respecte els equipaments nous que es posen en marxa dilluns, el Vallès destaca l’estrena a Sentmenat del centre Escola Nova, amb un nom provisional a l’espera que la comunitat educativa decideixi el definitiu. També hi ha dues escoles de la comarca que es convertiran en Institut-Escola: El Virolet de Sabadell i el Santiga-Aigüerols de Santa Perpètua de Mogoda. En global, el Vallès Occidental afronta el curs amb 411 centres educatius en marxa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa