MónTerrassa
Aprovació del Projecte de franges perimetrals Nucli Urbà i El Molí

L’Ajuntament de Rellinars ha aprovat el projecte d’execució de les franges perimetrals de prevenció d’incendis de la urbanització El Molí i el Nucli Urbà, subvencionat per la Diputació de Barcelona. Les franges de protecció de 25 metres de Baixa combustibilitat al voltant dels nuclis situats a menys de 500m. de massa forestal són una obligació legal que emana de la llei 5/2003 i que s’executen d’acord amb el plans de prevenció d’incendis de les respectives urbanitzacions (PPU) redactats per l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona i sotmesos a exposició pública després de la seva aprovació per l’òrgan competent.

D’acord amb la llei, els PPU distingeixen els treballs d’obertura i els de manteniment. En els primers cal fer aclarides més intenses fins a rebaixar la densitat arbòria de 150 peus per hectàrees i una distància mínima de 5 metres entre capçades.

En termes generals, els treballs d’obertura és fan una sola vegada i són susceptibles de ser subvencionats per la Diputació de Barcelona, mentre que els de manteniment es fan cada dos anys i han de ser sufragats pels propis beneficiaris, que són els titulars de les parcel·les que es troben dins de cadascuna de les zones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa