MónTerrassa
L’ADF Rellinars demana un cop de mà per comprar un nou vehicle

L’ADF de Rellinars demana un cop de mà a la ciutadania per poder comprar un nou vehicle. Ho ha fet a través de la campanya de micromecenatge Gofundme amb la qual vol recaptar prop de 15 mil euros per fer-ho possible. Saben que la tasca no serà fàcil però consideren que és molt necessari poder aconseguir-ho per tenir les millors eines per prevenir, controlar i extingir incendis.

L’entitat ha realitzat un escrit en el portal on explica perquè necessiten l’ajuda de tothom i quina és la tasca que realitzen, no només en la campanya d’estiu, sinó més i tot durant la resta de l’any. El text diu el següent:

“Hola, veïns de Rellinars i pobles del voltant. Com segurament heu llegit i escoltat a les notícies la nostra zona està en greu perill d’incendi forestal a causa de la forta sequera i l’extrema calor sense precedents. La nostra associació de recent creació però que havia funcionat durant molts i molts anys com Vacarisses-Rellinars està formada per voluntàries i voluntaris sense cap ànim de lucre, que han realitzat formació i entrenament durant diversos anys a l’ISPC (Institut de Seguretat Publica de Catalunya) per tal de formar part del grup d’intervenció de l’ADF.

Recordes els incendis del 2015? La primera resposta immediata sobre el terreny va ser la nostra ADF. NO volem que torni a passar i hem d’estar preparats per donar resposta de manera ràpida i efectiva. No hi ha res més trist que un bosc cremat.

Com a cos de primera intervenció, els membres dediquen el seu temps tant a la formació i vigilància sobre el territori com a la resposta imminent a emergències que es produeixen al nostre poble i als pobles veïns. Som nosaltres, gent del poble, que ens hem entrenat i coneixem millor i de primera mà els camins, rieres i caminets de la zona. Ni el millor GPS podrà guiar altres cossos d’emergència com nosaltres.

Un equip segur i eficaç

Per descomptat, tenim tasques de vigilància constant, guàrdies i uns protocols d’acció immediata en cas d’incendis forestals. Tot això únicament pel nostre amor a la terra i a la natura. També en èpoques en què no hi ha ni una gota d’aigua omplim abeuradors en diferents punts de la zona perquè els animals silvestres no es morin deshidratats.

Entre moltes altres tasques com manteniment de camins i de boscos, suport a protecció civil en nevades, inundacions … El problema que tenim és que volem equipar-nos amb l’equip adequat per dur a terme les nostres funcions de manera segura i eficaç i necessitem adquirir un vehicle nou.

Actualment, estem en un punt crucial en el nostre esforç per recaptar diners per finançar la compra d’un cotxe equipat per l’extinció d’incendis i de rescat. Voldríem demanar la vostra ajuda si encara no heu pogut fer una donació a la nostra campanya GoFundMe. Considereu fer un donatiu, qualsevol import és benvingut.

Està clar … que si t’estires una mica la butxaca encara millor, doncs com més puguem aconseguir millors mitjans tindrem per combatre el foc en cas de necessitat. La campanya GoFundMe serà fins al 15 de setembre per tal de poder donar resposta com més aviat millor a la campanya d’incendis d’estiu.

Els focs s’apaguen durant tot l’any”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa