MónTerrassa
El xou de les capses de cartró encén el ple de Terrassa i les xarxes

Protagonisme inesperat per a les 5 capses de cartró presentades per l’agrupació municipal de Ciutadans al govern de Terrassa en el Ple extraordinari sobre l’Estat de la ciutat, que s’ha celebrat aquest divendres, dia 17 de març, a l’Ajuntament de Terrassa. Moltes coses s’han dit i s’han parlat en les més de quatre hores que ha durat la sessió plenària, amb la participació de diverses entitats i ciutadans que han aportat la seva visió, queixes o demandes als partits amb representació al Consistori.

Tanmateix, qui més ressò ha tingut a les xarxes socials han estat unes caixes de paper. Les recriminacions entre regidors de l’equip de govern i de Ciutadans -amb alguna cullerada des dels socialistes- han començat a volar. La proximitat de les eleccions municipals del mes de maig es nota i comença a pesar en tots els actes, convocatòries, comissions i plenaris que impliquen els partits. Qualsevol ocasió és bona per fer-se veure, tot i que de vegades no es calcula sempre els riscos i conseqüències.

Una performance de doble tall: capses buides o plenes?

Sigui com sigui, tot ha vingut després de la “performance” de la regidora Isabel Martínez col·locant cinc capses de cartró sobre la taula presidencial i traient pit que havien sigut la formació que “més activitat” ha fet aquests quatre anys:

Després de retirar les capses que impedien que alguns membres de la mesa poguessin seguir el ple en condicions, ha tornat la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat i portaveu del grup municipal de Tot per Terrassa, Lluïsa Melgares, i ha ensenyat una capsa totalment buida als regidors de Ciutadans, dient-los que aquesta havia estat la seva aportació durant el mandat que ara finalitza. Això ha fet enrabiar, i molt, a la formació taronja que ho ha considerat una manipulació i un engany en tota regla.

Caballero encén encara més la flama

No ha ajudat que un cop finalitzada la sessió, el regidor republicà d’Urbanisme, Carles Caballero, hi hagi dit la seva amb una piulada destinada a ridiculitzar la formació liderada per Isabel Martínez. “Rídicul important. Presenta cinc caixes físiques suposadament de propostes durant el mandat i estaven buides. Aquí l’única que contenia algun paper. Bravo!”, i ho acompanya amb una de les capses:

“Que trist, Carles Caballero, que tu i la teva companya de Govern hagueu anat a amagar-vos a agafar les caixes, i la Tinent d’alcalde buidi les nostres caixes.. Us demanem que ens les torneu ordenades, les 205 propostes de Ciutadans en menys de 4 anys, ben ordenades per anys, com estaven. Gràcies”, li ha replicat Martínez, a qui no ha agradat gens les maneres. No ha estat l’única que s’hi ha tornat.

El regidor Javi González, ha fet un pas més enllà i ho ha aprofitat per fer un símil sobre la posició que Esquerra ha mantingut en aquest govern, i li ha etzibat: “Carles Caballero buidant les capses de les propostes de Ciutadans, fent-li la feina bruta a Lluïsa Melgares, com exemple del que ERC ha fet durant tot el mandat”.

Davant d’això, el regidor d’ERC només ha contestat amb una imatge gràfica de les cinc capses sobre la taula i al costat els papers que contenien:

L’equip de govern li ha molestat profundament el “teatre” i espectacle que ha ofert Ciutadans omplint la taula de capses. Per això ha volgut contrarestar-ho amb una imatge de “el que han mostrat ells / i el que hi havia realment”. Caballero no s’ha mossegat la llengua davant la insistència que han estat distribuïdes per anys per poder organitzar-les millor: “Només em queda recordar les tres erres: Reduir, Reutilitzar i Reciclar. Ànims”, ha sentenciat.

Dins d’aquest intercanvi de retrets i imatges entre regidors, també hi ha deixat anar la seva el socialista Amadeu Aguado, amb un lacònic “Gairebé com la que vau presentar vosaltres sobre les rieres…”. Afirmació que s’ha vist replicada.

I per acabar-ho d’adobar, la nota còmica l’ha posat el tinent d’alcalde Noel Duque, sempre amant d’aquests intercanvis verbals, ha dit:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa