MónTerrassa
Batet segueix evitant parlar d’acords: “No és el moment de repartir càrrecs ni Ministeris”
  • CA
x
Meritxell Batet, durant la seva visita a Terrassa | PSC TERRASSA

“El pròxim 28 d’abril hem de deixar-nos d’aritmètiques, de càlculs, d’intermediaris i d’històries. El que hem de fer és història, garantir que tenim un govern progressista i socialista. I que Pedro Sánchez pugui continuar sent president del govern espanyol. I l’únic vot que ens dona una garantia sense riscos és votar el Partit Socialista, que surt a guanyar aquestes eleccions amb molta contundència i una majoria molt àmplia que permeti tenir un govern estable”. Meritxell Batet segueix amb el discurs fem de no voler firmar pactes electorals abans de conèixer el resultat dels comicis d’aquest diumenge. En una visita de campanya a Terrassa, la ministra de Política Territorial i Funció Pública del Govern d’Espanya, ha puntualitzat que “no és el moment de repartir càrrecs ni Ministeris“. “Ara el que hem de posar sobre la taula són propostes, solucions i polítiques”, ha assegurat.

Sobre la possible continuïtat de la figura del relator, que des de Catalunya informi al govern espanyol de què passa al país, Batet ha insistit que per resoldre la crisi territorial, que “dura massa anys”, només hi ha una via: “El diàleg dins de la Constitució, de l’Estatut i de la legalitat”. Si és amb aquestes condicions, la socialista ha assegurat que el PSOE i el PSC acceptaran fer un diàleg “imprescindible per trobar solucions consensuades”. “El diàleg ha de començar a Catalunya entre les forces polítiques catalanes”, ha reblat.

Sobre les crítiques creuades entre PP i C’s, Batet ha deixat clar que no és la seva lluita. “Estem assistint a una recta final de campanya on competeixen en radicalitat i extremisme. És justament el contrari del que necessita aquest país. Ens és igual qui queda primer de PP, C’s o VOX, el que necessita aquest país és un govern socialista i no que governin les tres dretes, que representen i defensen el mateix. Han dit que pactaran si guanyen”. “El que necessitem és que es puguin aplicar les polítiques social-demòcrates, les millors respostes als problemes dels ciutadans. La desigualtat i la precarietat han crescut i hem de lluitar contra elles amb polítiques”, ha exposat Batet, que ha tornat a situar el PSOE com l’única alternativa possible a la dreta.

Banalitzar el masclisme, una irresponsabilitat

La ministra també s’ha referit a les declaracions de Cayetana Álvarez de Toledo, que va demanar a Pedro Sánchez que deixi d’utilitzar la violència de gènere durant la campanya perquè “no hi ha grups de masclistes atacant a dones”. “Parlar de violència de gènere com un dels grans mals de la societat és una obligació per part dels poders públics. Una de les grans fites que hem aconseguit és que la violència que abans es quedava entre les quatre parets de casa, ara sigui una lluita de tota la societat. Per erradicar-ho, és fonamental. Que les dones ens sentim més insegures que els homes és un fet. I banalitzar aquesta situació és una gran irresponsabilitat per algú que aspira a tenir responsabilitats públiques“.

Preguntada pel debat d’aquest dimecres a TV3, Batet creu que va poder defensar les seves posicions, i ha enviat un missatge als seus rivals. “Alguns el vam aprofitar per posar propostes sobre la taula, per mostrar quin projecte de país i rumb volem. Hem posat en primera línia el progrés social, la cerca de la justícia i la lluita contra la desigualtat, que és el que va provocar el govern del PP”. La candidata socialista ha lamentat que se li acabés fent curt el debat, on li hauria agradat poder parlar més de “moltes altres propostes, com ara de cultura, que gairebé no se’n va parlar”. Batet ha reivindicat que la política és “una eina per solucionar els problemes reals de la gent i no pas un instrument per generar conflicte i divisió”. El PSC, ha afirmat, ocupa en aquests moments “la centralitat política” i ofereix “respostes i solucions davant la crítica social i territorial”.

Preguntada pel canvi en el model d’immersió lingüística que vol aprovar C’s, que vol equilibrar el català i el castellà a les aules, Batet ha reivindicat que el pla dels socialistes en aquesta matèria passa per potenciar el bilingüisme i ha manifestat que no vol alterar el que, considera, és “un bon sistema”. “El model lingüístic que garanteix la competència lingüística dels nens i nenes de les nostres escoles després de finalitzar l’etapa educativa, tant en català com en castellà, és el millor que podem tenir. Que hi hagi un domini de les dues llengües, que hi hagi bilingüisme real al país, que vol dir cohesió social, igualtat d’oportunitats per tots els nens i nenes és la nostra màxima prioritat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa