MónTerrassa
Veto al tabac al carrer
  • CA

Totes els comunitats autònomes vetaran en els propers dies fumar al carrer per frenar els brots de Covid-19. La mesura s’ha consensuat aquest divendres i l’ha anunciada el ministre de Sanitat, Salvador Illa. Les 17 autonomies se sumaran així a la mesura impulsada per Galícia i Canàries des d’aquesta mateixa setmana. Segons ha informat Salvador Illa, la mesura s’ha pres al Consell Interterritorial de Salut i s’ha aprovat per unanimitat. La Generalitat ja va anunciar aquest dijous que s’estava estudiant la prohibició.

A més, hi ha 11 mesures més, tres recomanacions i una indicació que Sanitat proposa a les autonomies. Algunes ja són vigents a Catalunya, com el tancament de discoteques i bars musicals, la limitació de les visites i sortides als geriàtrics o dels botellons.

El Ministeri demana “reforçar els controls per impedir el consum d’alcohol que no estigués autoritzat i altres mesures no permeses a la vida pública”. S’estableix el tancament de bars i restaurants com a molt tard a la una de la matinada. Els esdeveniments que comportin una gran quantitat de gent hauran de ser avaluats abans de tenir llum verda. Als centres sociosanitaris es faran PCR a tots els nous ingressos, i també als treballadors que s’incorporin després d’una absència. Illa ha assegurat que les mesures acordades ara són un “mínim” i per tant les autonomies les poden ampliar si ho consideren adient per frenar la propagació del nou coronavirus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa