MónTerrassa
Oposició, veïns i govern es fan confiança per solucionar els problemes de Ca n’Anglada
  • CA

Ca n’Anglada ha tornat a ser protagonista d’un ple municipal de Terrassa. I és que tots els partits de l’oposició han presentat una moció per tal que el govern compleixi els acords aprovats per unanimitat en la Taula de treball sobre el futur del barri. La proposta de resolució ha estat impulsada des de l’Associació de Veïns del barri i comptava amb el suport de la Síndica.

Després de les intervencions dels portaveus, l’alcalde Jordi Ballart, reconeixent que Ca n’Anglada és un tema sensible, ha demanat retirar la resolució unes setmanes i en el proper ple parlar-ne, ja amb acords, amb confiança entre tothom, partits, veïns í síndica. “Entre tots, sumem”. El ple s’ha aturat i l’oposició i els veïns s’han reunit per debatre la idea. I ho han acceptat. Medina ha ofert un marge de confiança.

“Després d’anys de lluita i reivindicacions vam aconseguir que s’aprovessin un seguit de micro-projectes necessaris i urgents per millorar el nostre barri. Projectes com la retirada d’antenes parabòliques, la dinamització de l’esplai i del poliesportiu o l’eliminació del mercat il·legal. Dos anys després, aquests no s’han executat correctament, i el que més ens preocupa és que en els pressupostos per aquest 2020, i pels anys vinents, no hi ha cap proposta d’inversió a Ca n’Anglada”, va manifestar Manuel Medina, vocal de l’entitat veïnal. El discurs que ha fet a la sala de plens ha estat dur contra l’equip de govern.

Isaac Albert, tinent d’alcalde d’ERC, ha reconegut que el debat sobre Ca n’Anglada és endèmic. El regidor ha afirmat que sempre s’ha actuat al barri des de l’Ajuntament i que sempre hi ha hagut preocupació. “No neguem els problemes. Estem treballant amb els veïns i entitats. Durant anys s’han fet iniciatives que han funcionat i altres que no i que continuen vigents”. “El problema de Ca n’Anglada no passa per retirar les antenes”. “L’obligació dels veïns és exigir”. Albert li ha preguntat a Vega si el barri és com San Cosme.

Alfredo Vega, del PSC, ha reconegut que s’han fet intervencions a Ca n’Anglada i que la ciutat hi ha dedicat molts recursos. El socialista el que veu “és una pèrdua de confiança”. “No demanarem al govern accions impossibles. Sí que hauríem d’elaborar un pla”. “La confiança passa per la credibilitat”.

Lluïsa Melgares, regidora de l’equip de govern, ha afirmat que cal donar solucions concretes i treballar la confiança. “S’han fet i es fan molt projectes. Estan tots en marxa, els estem executant. Estem disposats a treballar al màxi. Farem el que calgui i buscarem solucions”. “Confio en Ca n’Anglada, en el senyor Vega i en Cs”.

La reclamació del Síndic de Catalunya

La Taula de Futur de Ca N’Anglada es va reunir el febrer i el desembre del 2019, i durant aquella reunió l’equip de govern va exposar com estaven els micro-projectes que han de servir per abordar els principals problemes del barri: un civisme precari, una segregació escolar excessiva i una segregació urbanística molt preocupant.

Davant la resposta adquirida, l’AV va posar-se en contacte amb la Síndica, la qual va traslladar la problemàtica al Síndic de Greuges de Catalunya. El 7 de febrer de 2020, el Síndic de Greuges va enviar una carta a l’Ajuntament, en què es queixava que durant el 2019 no hi havia “hagut cap despesa directament aplicada a cap projecte específic, tot i que hi havia una reserva de 8.000€ per a desenvolupar els projectes específics 4 i 7 (esplai al carrer i dinamització poliesportiu)” i que en el programa de govern 2019-23 “no es fa cap menció al projecte de Futur Can N’Anglada”.

Així mateix, Ribó també denunciava que al pressupost 2020 “no apareix el projecte de Futur Can nAnglada i tampoc als plans dinversió 2020-24”. “Només consta una partida de 30.000€ per desenvolupar el projecte de Futur ca nAnglada 2030, però des duna perspectiva de projecte de política municipal desponjament com a millora global de la ciutat i sense que quedi aquesta quantitat reflectida de manera concreta enlloc”, manifesta. “Segueix sense dur-se a terme la retirada dantenes parabòliques i leliminació del mercat il·legal” i finalitza dient que “pel que fa a les referències i avisos al 092 es demana que hi hagi una constància de les trucades i de la resposta que es dóna”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa