Sàmper, Armengol, Medina, Marquès i Aguinaga en la roda de premsa conjunta
Sàmper, Armengol, Medina, Marquès i Aguinaga en la roda de premsa conjunta | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

En el ple municipal de divendres, Ca n’Anglada tornarà a ser protagonista. I és que tots els partits de l’oposició han presentat una moció per tal que el govern compleixi els acords aprovats per unanimitat en la Taula de treball sobre el futur de Ca n’Anglada. La proposta de resolució ha estat impulsada des de l’Associació de Veïns del barri i compta amb el suport de la Síndica de Terrassa.

“Després d’anys de lluita i reivindicacions vam aconseguir que s’aprovessin un seguit de micro-projectes necessaris i urgents per millorar el nostre barri. Projectes com la retirada d’antenes parabòliques, la dinamització de l’esplai i del poliesportiu o l’eliminació del mercat il·legal. Dos anys després, aquests no s’han executat correctament, i el que més ens preocupa és que en els pressupostos per aquest 2020, i pels anys vinents, no hi ha cap proposta d’inversió a Ca n’Anglada”, ha manifestat Manuel Medina, vocal de l’entitat veïnal en un acte que ha comptat amb representants de tots els implicats.

Des del PSC, el seu portaveu a l’Ajuntament, Marc Armengol, ha subratllat que “exigirem a l’equip de govern que es comprometi a complir aquells acords i compromisos aprovats per unanimitat” i ha demanat a l’AV que “continuï en la lluita històrica de transformació de Ca n’Anglada. Una lluita que es fa per amor al barri i pel bé comú”. Des de Ciutadans, el regidor David Aguinaga ha lloat la capacitat de l’AV per “aglutinar els diferents partits municipals, i la Síndica” en una proposta que busca “dignificar el barri i millorar-ne la convivència”. Des de Cs considera que “els problemes detectats no són nous però no s’acaben de resoldre”.

Per la seva banda, Miquel Sàmper s’ha queixat de la “reiteració” de l’incompliment de propostes de resolució, “fins i tot d’aquelles que s’han aprovat per unanimitat”. El president de Junts per Terrassa ha carregat durament contra l’alcalde, culpant-lo personalment de ser el responsable d’aquest incompliment i d’haver jugat en la campanya electoral de fer promeses que ara incompleix, com “ha passat a Ca n’Anglada i com ha passat recentment amb La Maurina”. “El govern ens ha pres el pèl” ha dit Sàmper que espera que en els pròxims dies “es posin en contacte amb nosaltres, siguin empàtics, reconegui que s’ha equivocat i compleixi els acords als quals s’ha compromès”.

La Síndica de Greuges, Isabel Marquès, també ha estat present en aquesta reivindicació perquè ha deixat clar que “defenso els drets de la ciutadania, i trobo molt greu que en un ple municipal s’aprovi el projecte de futur de Ca n’Anglada 2030 després s’hagi guardat en un calaix”. En aquest sentit remarca que “no és l’únic cas, i ens hem de posar tots les piles. No ho podem permetre, és una falta de fidelitat cap als ciutadans. Tot el que estigui aprovat s’ha d’executar”.

La reclamació del Síndic de Catalunya

La Taula de Futur de Ca N’Anglada es va reunir el febrer i el desembre del 2019, i durant aquella reunió l’equip de govern va exposar com estaven els micro-projectes que han de servir per abordar els principals problemes del barri: un civisme precari, una segregació escolar excessiva i una segregació urbanística molt preocupant.

Davant la resposta adquirida, l’AV va posar-se en contacte amb la Síndica, la qual va traslladar la problemàtica al Síndic de Greuges de Catalunya. El 7 de febrer de 2020, el Síndic de Greuges va enviar una carta a l’Ajuntament, en què es queixava que durant el 2019 no hi havia “hagut cap despesa directament aplicada a cap projecte específic, tot i que hi havia una reserva de 8.000€ per a desenvolupar els projectes específics 4 i 7 (esplai al carrer i dinamització poliesportiu)” i que en el programa de govern 2019-23 “no es fa cap menció al projecte de Futur Can N’Anglada”.

Així mateix, Ribó també denunciava que al pressupost 2020 “no apareix el projecte de Futur Can nAnglada i tampoc als plans dinversió 2020-24”. “Només consta una partida de 30.000€ per desenvolupar el projecte de Futur ca nAnglada 2030, però des duna perspectiva de projecte de política municipal desponjament com a millora global de la ciutat i sense que quedi aquesta quantitat reflectida de manera concreta enlloc”, manifesta. “Segueix sense dur-se a terme la retirada dantenes parabòliques i leliminació del mercat il·legal” i finalitza dient que “pel que fa a les referències i avisos al 092 es demana que hi hagi una constància de les trucades i de la resposta que es dóna”.

Els acords que es demanen

Des de l’oposició s’han resumit en la moció al Ple de l’Ajuntament la presentació dels següents acords:

Primer.- Instar a l’Equip de Govern al compliment íntegre, i en el termini més breu possible, de la proposta de resolució aprovada el juny del 2018 en relació al barri de Ca n’Anglada respectant la metodologia acordada que té com a base els micro-projectes.

Segon.- Executar els micro-projectes aprovats en el marc de la Taula de Futur de Ca n’Anglada: 1) eliminació d’antenes parabòliques; 2) eliminació del mercat il·legal i 3) esplai al carrer i dinamització del poliesportiu i 4) 092, identificació de les trucades a la policia.

Tercer.- Dotar pressupostàriament els micro-projectes esmentats a l’acord segon mitjançant les corresponents transferència de crèdit.

Quart.- Comunicar aquests acords al Síndic de Greuges de Catalunya i al Consell Municipal del Districte II.

Nou comentari