MónTerrassa
Vega desmenteix “amb tota la rotunditat” haver dit paraules homòfobes
  • CA

Alfredo Vega, Primer Secretari del PSC de Terrassa i President del Grup Municipal Socialista, s’ha defensat amb una nota a FB de les acusacions d’homofòbia fetes per dos veïns del passatge de Lluís Muncunill.

“Aquest matí ha aparegut en un mitjà de comunicació local una carta firmada per dos veïns de Terrassa en la que s’afirma que el dia 16 de febrer, en una reunió mantinguda entre ells i el Regidor Marc Armengol i jo mateix, vaig dir que l’Alcalde Sr. Jordi Ballart era un “maricón”. Vull deixar molt clar que desmenteixo amb tota la rotunditat aquesta afirmació que considero una calumnia que atempta contra el meu honor i contra les meves conviccions de respecte i defensa de la llibertat sexual de les persones que crec que he demostrat al llarg de la meva trajectòria personal i política.

Nego amb tota la meva fermesa aquestes paraules que no formen part del meu vocabulari ni de les meves conviccions i estudiaré les vies legals per tal de rebatre aquesta calumnia. Dit això, i com que les coses en política no passen per casualitat vull explicar les circumstàncies en que es produeix aquest lamentable afer:

1. Ahir el mitjà que publica aquesta carta m’avisa que l’ha rebut i demana la meva opinió. Evidentment rebutjo que jo hagi dit aquestes barbaritats sobre l’Alcalde i confirmo que la reunió si que es va produir fa mesos a petició dels veïns i a conseqüència de la situació d’inseguretat per unes ocupacions il·legals que segons aquests ciutadans es vivia a la zona del Passeig Lluís Muncunill. La nostra resposta va ser que es tractava d un problema d’ordre públic davant del qual calia reclamar més presència policial a l’Equip de Govern de la ciutat, i en concret al Regidor de Seguretat. Ens vàrem comprometre a demanar més informació al Govern sobre l’assumpte i al cap de pocs dies els hi varem traslladar la resposta del regidor donada a la Comissió Informativa de Territori. També vaig manifestar a aquest mitjà la meva sorpresa de que 4 mesos després d’aquesta reunió aparegués aquesta carta no per reclamar si havien millorat o no les condicions de seguretat d’aquesta zona sinó simplement per llançar una acusació molt greu contra mi. Si aquesta calumnia fos veridica i hagués ofès a aquests dos veïns entendria que s’hagués produït en aquell moment i els dies immediatament posteriors, no quatre mesos després. Hi havia d’haver alguna causa que jo desconeixia!!

2. Quan em poso en contacte amb els meus companys m’informen que el primer signant de la carta és la persona que va ser multada per la policia municipal el 12 d’abril per saltar-se el confinament sortint a fer voltes amb la seva moto, un fet sobre el que tots els grups de l’oposició hem demanat explicacions a l’equip de Govern de TxT i ERC-MES, a partir de la resposta que va donar l’Alcalde a les xarxes socials davant de les protestes d’alguns veïns/es on afirmava que estava “gestionant” el tema i donava la raó a aquells que deien que les denúncies s’havien de retirar. Ens semblava molt greu que l’Alcalde no recolzés amb fermesa una actuació de la policia davant d’una infracció d’aquesta persona signant de la carta que amb el seu exemple posava en perill la salut col.lectiva. La qüestió va empitjorar quan després de gairebé un mes els sindicats de la policia van denunciar que l’expedient contra aquest senyor s’havia esfumat. L’acta va aparèixer segons versió del Regidor de Seguretat “oblidada” damunt d’una taula, un fet que segons els sindicats mai s’havia produït abans. L’actuació i la obligació dels grups de l’oposició és conèixer la veritat i poder parlar amb els comandaments de la policia, els sindicats i el sots-inspector responsable de “l’oblit” per tenir una versió real dels fets, cosa que a dia d’avui encara no hem aconseguit.

Per últim, vull deixar molt clar que mai he dit aquestes paraules contra ningú i que desgraciadament s’intenta embrutar el meu honor per interès de la persona signant de la carta que va ser multada per saltar-se el confinament i a l’interès polític de l’Alcalde per voler confondre en un tema molt greu que necessita de la màxima transparència i que fins ara s’ha intentat desviar. Vull expressar també la decepció que em produeix que l’Alcalde doni volada a les xarxes socials a aquesta calumnia en lloc d’aclarir la seva actuació en els fets denunciats pels sindicats i no respondre a tots els implicats en els òrgans democràtics adients tal i com es demana des de tots els grups de l’oposició. Vull deixar molt clar que m’entristeix una vegada més en aquest primer any de mandat que ERC-MES miri cap un altre lloc en un tema que traspassa les més elementals línies vermelles de decència i respecte polític i personal, i vull deixar molt clar que aquest fet lamentable no alterarà el meu compromís en la defensa de la llibertat de qualsevol persona a triar la seva opció per estimar.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa