MónTerrassa
Vega defensa un pressupost “realista” marcat per la incertesa política
  • CA
L’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, presentant els pressupostos 2018 | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Aquest dijous, si no hi ha sorpreses, està previst que en sessió extraordinària s’aprovi inicialment el pressupost municipal de Terrassa per al 2018. La xifra total (despesa corrent + inversions) s’eleva a 195,4 milions d’euros, el que suposa un increment del 4,97% respecte l’any passat. I uns ingressos previstos de 183 milions d’euros, també un 4,8% superiors al 2017. “El pressupost és un instrument que respon als objectius del nostre pla de mandat, i per això, les principals partides aniran destinades a l’ocupació, drets socials, millora de l’espai públic i millora de l’organització municipal per fer-la més eficient”, ha manifestat l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega.

Vega ha explicat en la presentació dels pressupostos als mitjans que enguany el context polític ha marcat la seva elaboració. “La incertesa ha afectat el nostre calendari, tant pels canvis que hi ha hagut al govern però sobretot perquè no hi ha un pressupost de l’Estat ni de la Generalitat, i això ens ha obligat a fer previsions. Entenem però que el pressupost és un document viu que s’adapta a la realitat i a les demandes del dia a dia”, ha matisat i ha afegit, “es tracten però d’uns pressupostos rigorosos i realistes”.

El pressupost municipal està previst que s’aprovi gràcies a les abstencions dels grups de Terrassa en Comú, ERC-MES i PDeCAT. L’alcalde ha agraït “la corresponsabilitat que han tingut aquests grups” i ha mostrat “una satisfacció prudent i moderada pel diàleg necessari i imprescindible”. L’acord s’ha arribat gràcies a diverses transaccions o propostes incorporades per part dels partits de l’oposició en el document.

L’alcalde també ha tingut unes paraules per al govern espanyol, al qual ha reclamat “més autonomia per a les administracions locals, perquè malgrat complir amb la ràtio de bon govern, la legislació ens obliga a retenir prop de 7 milions d’euros, que els podrem incorporar en les partides en funció de la flexibilitat i l’evolució de la despesa”. Vega ha recordat que l’Ajuntament de Terrassa es troba “per sota de la ràtio d’endeutament fixat per estar controlat o subjugat al control estatal”, és a dir, l’endeutament actual del Consistori es troba per sota del 75%, “esperem finalitzar el 2018 al 71%, i estem convençuts que som una administració sanejada i solvent, per això no demanem més diners -que també- si no que reclamem més poder per decidir sobre els diners que recaptem i que disposem”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa