MónTerrassa
Fem Vallès insta als alcaldables a cercar consensos en el territori
  • CA
Sant Llorenç del Munt | FOTO: JMO

La plataforma FEM Vallès, amb la vista posada a les eleccions municipals del 26 de maig, s’ha dirigit per carta als i les representants dels diferents grups polítics de les poblacions del Vallès Occidental i Oriental, per traslladar-los que les entitats que la composen consideren que és un moment important per buscar consensos en el territori sobre la importància del Vallès. La plataforma insisteix als representants polítics que cal veure el Vallès com una realitat supramunicipal interconnectada, líder en quasi tots els sectors econòmics i que cal gestionar de forma conjunta per resoldre molts dels problemes que arrossega el territori com son: la mobilitat, infraestructures, millora dels polígons i la seva integració territorial, competències ambientals, planificació de les polítiques ocupacionals i formatives, de promoció econòmica i de cooperació públic-privada per garantir la sostenibilitat i la cohesió social del territori així com l’activitat agrària forestal.

Les entitats de la plataforma FEM Vallès asseguren que “cal compartir aquesta visió per fer un salt qualitatiu” i que la capitalitat de Barcelona demana una nova dimensió territorial i amb major capacitat d’articulació del conjunt català. La Regió de Barcelona ha d’incorporar plenament el fet social, econòmic-productiu i ambiental de la vall prelitoral situada darrera Collserola i el Corredor-Montnegre, el Vallès, amb tota la seva potència. Entre l’escala catalana i la de la capital, Barcelona, el Vallès juga un paper de frontissa i ajuda a un discurs únic. I aquest discurs té una base econòmica productiva que és, alhora, un projecte de futur de país.

FEM Vallès urgeix als màxims representants dels consistoris endegar el redreçament d’un espai que considera perifèric actualment però que és el suport d’una gran centralitat productiva. L’ordenació d’aquest espai productiu constituiria una notable inversió de productivitat i una millora de la qualitat de vida dels seus ciutadans. Aquesta és la visió comú de les entitats de la plataforma FEM Vallès que aglutina una important representació del teixit productiu i social del territori, i que demanden de les administracions més properes més implicació per poder compartir-la.

És per tot això que FEM Vallès s’ha adreçat als alcaldes per demanar-los que en els programes electorals per al 26M incorporin “la voluntat d’impulsar una Àrea Vallès com un espai de treball i consens per articular conjuntament el territori i trobar l’encaix amb la gran Barcelona que, per la suma de voluntats, multipliqui els resultats en benefici de tots els que vivim i treballem al Vallès”.

Sobre FEM Vallès

La plataforma FEM Vallès és una iniciativa promoguda per la patronal Cecot, el Consell Intersectorial d’Empresaris de Sabadell i Comarca (CIESC), la Unió Empresarial Intersectorial Cercle d’Empresaris i Via Vallès. A més a més de la Cambra de Terrassa, entitats com Baricentro, Cerdanyola Empresarial, l’Associació d’Empresaris de Castellbisbal, l’associació Sant Cugat Empresarial, el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de Barcelona (delegacions del Vallès Oriental i Occidental), el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (Delegació del Vallès) i el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya (Delegació del Vallès), CCOO (Vallès Oriental, Vallès Occidental i Catalunya Central), UGT (Vallès Oriental i Vallès Occidental) i el Circuit de Barcelona-Catalunya han subscrit la seva adhesió a la plataforma.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa