MónTerrassa
El Vallès insta al Ministerio de Transición Ecológica a reiniciar la tramitació del Quart Cinturó
  • CA

El ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat la moció del grup comarcal d’ERC de la Campanya contra el Quart Cinturó en relació a la caducitat de l’expedient ambiental de tram Terrassa-Granollers a la qual s’ha adherit el grup d’En Comú Guanyem. Hi han votat favorablement els grups comarcals d’ERC, Junts per Catalunya, En Comú Guanyem i CAM-AMUNT. Hi han votat en contra els grups comarcals del PSC, Ciutadans, Tot per Terrassa i PP.

El passat 4 de gener la Campanya Contra el Quart Cinturó va presentar un escrit davant el Ministerio de Transición Ecológica, òrgan ambiental, responsable de la tramitació ambiental de projectes. En aquest escrit es demana al Ministerio que resolgués la caducitat de l’expedient 20180063 CIERRE DE LA AUTOVIA ORBITAL DE BARCELONA B-40 TRAMO TERRASSA-GRANOLLERS, que notitiqués la resolució de caducitat i arxiu de l’expedient ambiental a la Dirección General de Carreteras (Ministerio de Transportes) i que l’informés que la tramitació de l’avaluació ambiental del projecte s’ha de retrotraure al tràmit inicial, ja que ha expirat el termini per sol·licitar una pròrroga.

ERC ha recollit aquesta petició en considerar que cal que el Ministerio de Transición Ecológica “defensi un procediment d’avaluació ambiental totalment ajustat als requeriments de la legislació europea i a la seva transposició a la legislació estatal, que hauria de ser millor garantia del compliment dels objectius ambientals, ecològics i de la lluita contra el canvi climàtic”. Així és necessari requerir al Ministerio de Transición Ecológica, des de totes les administracions locals, que “apliqui la legislació ambiental decreti la caducitat de l’expedient”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa