MónTerrassa
Vacarisses, un dels punts d’aturada de les Marxes per la Llibertat
  • CA
Elisenda Paluzie i Marcel Mauri, presentant l'acció de les Marxes
Elisenda Paluzie i Marcel Mauri, presentant l’acció de les Marxes | ANC

!--akiadsense-->

L’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural han anunciat les primeres accions unitàries per respondre a la sentència del Tribunal Suprem, que preveuen condemnatòria. La presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, i el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, han explicat que es faran cinc marxes massives, anomenades Marxes per la Llibertat, que sortiran de cinc localitats diferents: Girona, Vic, Berga, Tàrrega i Tarragona, i que aniran passant poble a poble per tot el territori fins arribar a Barcelona.

“Davant d’una sentència que criminalitza drets fonamentals, hem de ser capaços de construir una resposta de país”, manifesten. Les Marxes per la Llibertat són “una resposta de país”, que implica tots els territoris, tota la ciutadania, i que interpel·la familiars, amistats, veïnes i veïns, companyes i companys de feina, etc. Durant tres dies, es recorreran 100 km, dividits en 5 etapes. El primer i segon dia hi haurà dues etapes (una al matí i una a la tarda), i el tercer dia només una, ja que s’arribarà a Barcelona al migdia. Cada etapa té aproximadament uns 20 km.

Etapes de les cinc Marxes per la Llibertat
Etapes de les cinc Marxes per la Llibertat | ANC

!--akiadsense-->

Una d’aquestes Marxes per la Libertat farà aturada a Vacarisses. Serà la provinent de Berga i en el seu segon dia. Està previst que els participants arribin al municipi vacarissenc a l’hora de dinar. Un cop menjat, reprendran el camí fins a Sant Quirze on es farà la parada per sopar i dormir. En aquí, convergiran amb la marxa provinent de Vic.

Tothom qui hi vulgui participar només caldrà que s’hi uneixi, sense limitacions ni l’obligatorietat de completar etapes senceres. Cada etapa començarà i acabarà en un nucli urbà, des d’on s’oferirà, a preu simbòlic, esmorzar, dinar i sopar populars. També s’hi podrà pernoctar de forma gratuïta i prosseguir així la marxa l’endemà, prèvia reserva al web www.marxesperlallibertat.cat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa