MónTerrassa
TxT exigeix un pla de climatització de les escoles per combatre la calor
  • CA

El grup municipal Tot per Terrassa (TxT) presentarà una proposta de resolució al ple municipal de juny per exigir a la Generalitat un pla urgent de climatització de les escoles. El grup municipal vol que la Generalitat desenvolupi un pla de millora de l’eficiència energètica per pal·liar els efectes de les altes temperatures a les aules amb inversions en climatització als centres educatius.

La proposta parla d’un “projecte de millora de l’eficiència energètica dels centres educatius que es podria nodrir dels fons europeus Next Generation” i que “comporti millores en aïllament tèrmic i en climatització, amb aparells basats en tecnologies ecològiques com la geotèrmia, l’aerotèrmia o plaques fotovoltaiques”, exposa el grup en un comunicat.

Instal·lar refugis climàtic a les escoles

La formació de l’alcalde Jordi Ballart assegura que, segons, la llei, la temperatura idònia a les aules ha d’estar entre 17 i 27 graus. Però Tot per Terrassa considera que hi ha “deficiències estructurals a les escoles“, ja sigui dins les aules o als patis. Per tot això, la formació vol instar a la Diputació de Barcelona perquè obri línies de suport econòmic als ajuntaments per habilitar refugis climàtics als patis de les escoles, amb zones d’ombra on poder-s’hi hidratar i refrescar.

Temperatures que perjudica la concentració de l’alumnat

Tot per Terrassa assenyala que la primera quinzena de juny ha estat excepcional, amb valors històrics que “han fet augmentar el risc de patir cops de calor entre l’alumnat i el professorat“. Normalment, la calor habitual de juny es combat amb la jornada intensiva a la xarxa d’escoles públiques, però enguany la situació ha estat més difícil, amb una onada de calor molt crua. “Temperatures superiors als 35ºC fan insostenible la capacitat de concentració de nens i nenes i posen en risc la salut del professorat, a més de vulnerar els seus drets laborals”, conclou el grup.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a juny 26, 2022 | 23:20
    Anònim juny 26, 2022 | 23:20
    Y los derechos laborales de los paletas por ejemplo? Esta gente si que lo pasa mal, pobres profesores que tienen que aguantar 15 dias de calor al año

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa