MónTerrassa
TxT, en contra d’excloure els gossos de caça de la llei de benestar animal
  • CA

El grup municipal Tot x Terrassa (TxT) s’ha mostrat en contra de l’esmena que el Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE) ha presentat per excloure els animals destinats a activitats específiques -com gossos de caça, de pasturatge, esportives, seguretat, entre altres- de la Llei de Protecció, Drets i Benestar dels Animals. El grup de Ballart porta al ple municipal ordinari de Terrassa una proposta de resolució que exigeix als socialistes que retirin l’esmena i que es protegeixin a tots els gossos per igual contra el maltractament.

TxT considera que aquesta diferenciació entre els animals de companyia i els animals per a activitats específiques “no se sustenta per enlloc” i que “desvirtua l’esperit de la llei, alineant-se amb el punt de vista de polítiques conservadores i cedint a les demandes de lobbies, especialment, de l’àmbit de la caça i que prioritzen interessos econòmics als ètics en matèria de benestar animal”.

El partit apunta que “un govern progressista i animalista no pot permetre que hi hagi gossos de primera i gossos de segona, a criteri d’una promesa de futura llei, per ara inexistent”. “El que ha de prevaldre és que tots els animals estiguin protegits per igual contra el maltractament, que tots tinguin la mateixa cura i protecció i que els titulars hagin de complir les mateixes obligacions”, exposen.

Consideren que l’administració permet excessivament el maltractament a gossos de caça

Per la seva banda, també exposen que les entitats animalistes de rescat denuncien que “els casos de maltractament i abandonament al nostre país que afecten a gossos de caça son massa elevats i estan directament vinculats a l’excessiva permissivitat de l’administració”.

Conclouen que una esmena com la que pretén el PSOE “només serviria per incrementar el patiment d’aquests gossos, la continuació de la cria indiscriminada i la permissió de la no protecció pel sistema legal espanyol”.

Per tot això, , el Grup Municipal Tot Per Terrassa proposa al Ple de l’Ajuntament de Terrassa l’adopció dels següents acords.

ACORDS

PRIMER. Instar al PSOE a que retiri l’esmena al Projecte de Llei de Protecció, Drets i Benestar dels Animals, amb la que pretenen excloure als gossos emprats per activitats específiques -com ara, les cinegètiques- del seu àmbit d’aplicació i retorni al sentit comú en matèria de benestar animal, deixant de fer el joc a lobbies de pressió política.

SEGON. Notificar al Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), al Partido Socialista Obrero Español (PSOE) y Unidas Podemos (UP) els acords que es recullen en aquesta proposta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa