MónTerrassa
Triomf històric del PSC a Terrassa
  • CA

El PSC ha estat el gran triomfador a Terrassa a les eleccions al Parlament de Catalunya. És una fita històrica pels socialistes egarencs. I per la seva ara ja flamant diputada Eva Candela, que anava de número 18 a les llistes per la demarcació de Barcelona. El PSC sempre topava amb Convergència, excepte l’any 1999 i 2003. El 2006 en un frec a frec, els socialistes es van acabar imposant per només un punt de diferència. I quan va desaparèixer el pujolisme va veure com emergia Ciutadans i aplegava bona part del vot unionista. Ara els socialistes, després de l’ensurt a les municipals que els va deixar sense el govern de la ciutat després de 40 anys, tornen a ser forts. S’han beneficiat de lensorrament de Cs. Els vots taronja s’han repartit entre PSC i Vox, i el PP pràcticament no ha recollit res.

El dia ha estat marcat per la Covid i per la pluja. Des que va aparèixer la pandèmia res ha estat igual. Un dels element per garantir la seguretat són els EPI. Per això s’havien prevists per aquest 14F durant la jornada electoral, especialment durant la franja horària recomanada per a aquelles persones aïllades o en quarantena per la COVID-19. Cap a les set de la tarda ha arribat el moment i tothom que estava als col·legis electorals ha començat a posar-se aquests elements. No han faltat les crítiques. Hi ha qui ha dit que són poca cosa més que una bossa d’escombraries. Mig en serio mig en broma es preguntaven si eren “Made in China”.

Les 156.476 persones cridades a votar a Terrassa en les eleccions al Parlament de Catalunya d’aquest 14 de febrer ho han pogut fer amb normalitat als 60 col·legis electorals de la ciutat. Les 265 meses disponibles s’han acabat de constituir amb les persones que havien estat seleccionades al sorteig de les meses al voltant de les 9.30 hores, mitja hora més tard de l’hora prevista. El retard s’ha degut a la complexitat d’aquest dispositiu electoral, que ha implicat moltes més tasques addicionals a l’hora de la constitució, com l’aplicació dels EPIs i l’organització en les 21 meses més que s’han constituït respecte als habituals punts de votació a la ciutat

La dada de participació a Terrassa, com era de preveure, ha estat baixa. Molt baixa. De fet, la més baixa des de la recuperació de la democràcia. El rècord negatiu el tenia fins ara els comicis de 1992 quan només un 51% dels egarencs va exercir el seu dret a vot. Aquest cop, en plena pandèmia de Covid, els terrassencs han preferit quedar-se a casa. Al tancament dels col·legis, les dades de les quals disposa l’Ajuntament apunten a una participació del 47,21% a Terrassa. A les darreres eleccions al Parlament, al 2017, la participació va ser del 80,57%. La dada oficial de participació la publicarà la Generalitat un cop finalitzi l’escrutini i pot fer variar el % final.

Històric de resultats

ssds

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa