L’Ajuntament de Terrassa “ha destinat més de 22 milions d’euros a mesures i accions per reduir l’impacte de la crisi, per ajudar el comerç i la restauració, per donar aire a les empreses i a les persones autònomes, per protegir les persones i col·lectius més vulnerables. Hem impulsat un Pla de Xoc amb 264 actuacions realitzades, un 85% de les que havíem previst. I hem destinat el superàvit municipal, 16,8 milions d’euros, a projectes enfocats a la recuperació i reactivació de la ciutat, com són neteja i residus, millora del transport públic, actuacions a l’espai públic i les rieres, reforç de serveis socials i d’educació, ajuts a sectors més afectats per la crisi i promoció econòmica”, explica l’alcalde Jordi Ballart. “Ara és el moment de mirar endavant amb optimisme i amb ganes, per reactivar la ciutat, però sense oblidar la duresa de la crisi que encara estem patint, tot i que ja veiem que s’apropa al seu final, gràcies, fonamentalment, a l’èxit col·lectiu que significa la vacunació, que ja ha arribat a més de 86.000 persones, i a l’esforç extraordinari, impagable, que ha fet i està fent tot el personal sanitari. La crisi ens deixa xifres preocupants i doloroses. Hem tingut fins ara prop de 19.000 casos de covid, prop de 3.000 ingressos hospitalaris, 346 persones ingressades a UCI i 543 defuncions.” 

Pel que fa a l’ocupació, l’impacte també ha estat molt remarcable, amb més de 16.000 persones a l’atur. I pel que fa a la població, per primera vegada en molts anys és pràcticament la mateixa, amb 224.111 habitants, trencant així la tendència al creixement de la ciutat de Terrassa des del 2016. I per altra banda, pel que fa a l’impacte en serveis socials, el 2020 es van atendre 49.000 persones, gairebé 4.000 més que el 2019. Es van donar 16.591 ajuts d’emergència, una xifra molt superior a la de l’any anterior, que va ser de 12.081, amb un cost de 1,4 milions d’euros.

“La crisi sanitària ens ha obligat, òbviament, a replantejar les prioritats del Pressupost Municipal i de l’Acció de Govern, però no hem deixat d’avançar en una sèrie d’àmbits en els quals la ciutat arrossegava dèficits i mancances importants. I em refereixo a serveis molt bàsics perquè la ciutat funcioni i que tenen una gran incidència en la qualitat de vida i en el benestar de les persones. En podria esmentar molts però es faria molt llarg, de manera que em centraré en els més destacats”.

Nou comentari

Comparteix