MónTerrassa
Terrassenc delegat espanyol contra terrassenc director dels Mossos
  • CA

El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha lamentat els missatges de “to autoritari, intransigent, intolerant i, en alguns aspectes, sectari” del nou director dels Mossos d’Esquadra, Pere Soler, que serà nomenat aquest dimarts en el Consell Executiu després de la marxa d’Albert Batlle. És una lluita entre dos terrassencs que ara viuen fora però que mai han renegat dels seus orígens.

En una entrevista a Catalunya Ràdio ha lamentat que segons es desprèn d’aquests missatges penjats en el seu perfil personal de Twitter, “no respon al perfil que ha de tenir una persona que ha de dirigir la Policia de Catalunya”.

En anotacions en el seu Twitter, Soler va afirmar: ‘Espero que ens n’anem ja, perquè em feu pena tots els espanyols’, i sobre el referèndum, va dir: ‘Votarem. No ho podran evitar!’.

“Aquest és un missatge autoritari, dictatorial, d’una persona a la qual tant li fa el que digui la llei i ha decidit que farà una cosa i que ningú no ho podrà evitar”, ha insistit.

Ha considerat que la dimissió del fins ara director Albert Batlle, és “preocupant i genera incertesa” ja que es va caracteritzar per defensar que la Policia compleixi i faci complir la llei, i creu que aquest ha de ser el missatge del responsable d’una força policial.

“Un director al capdavant de Mossos que no defensi això és preocupant i genera incertesa”, per la qual cosa ha desitjat que la persona designada ratifiqui immediatament que la Policia no està per complir ordres polítiques.

Ha recordat que els agents de la policia autonòmica saben “que no han d’obeir una ordre d’un dirigent polític que infringeixi la llei”, i ha confiat en el major dels Mossos, que ha dit que està al costat de la llei vigent.

Ha assegurat que “l’1-O no hi haurà un referèndum efectiu, amb garanties i vinculant”, ni tampoc es posaran urnes com el 9-N, i que l’Estat té prou mesures i recursos per impedir-lo i que ja els està posant en pràctica en impugnar qualsevol decisió que vulneri la legalitat vigent i contradigui les sentències dels tribunals.

Millo creu que l’Estat s’està defensant d'”un govern radicalitzat que ha entrat en una deriva autoritària i antidemocràtica que frega el fanatisme i les persones d’un Govern que està disposat a infringir la legalitat”.

Sobre la previsió de compra d’urnes aquest dimarts, ha sentenciat que “no es poden comprar urnes per a un referèndum il·legal” i ha indicat que impediran qualsevol il·legalitat, i ha recordat que no és necessari comprar perquè n’hi ha 8.000 disponibles per a processos electorals legals.

Ha lamentat que en prometre que hi haurà un referèndum el Govern “menteix” i genera conflicte i frustració, i sobre mesures coercitives com precintar col·legis o assumir el Govern central el comandament dels Mossos i els funcionaris, ha confiat que aquestes mesures extraordinàries no s’hauran de prendre perquè no hi haurà un referèndum.

Sobre si es descarta l’opció de forçar la convocatòria d’eleccions autonòmiques, ha dit: “Espero i desitjo que no passi. Jo faré tot el possible perquè no passi, però la llei ho permet i no podem descartar res que la llei permeti fer”.

Ha criticat que la deriva autoritària del Govern pot “posar en risc l’autogovern de Catalunya”, i ha insistit que aquest procés només acabarà provocant confrontació, divisió i frustració, en les seves paraules.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa