MónTerrassa
Terrassa situa quatre suplents de mesa en lloc dels dos d’altres cites electorals

Els ajuntaments busquen alternatives per evitar quedar-se sense membres a les meses electorals el 14-F. Alguns consistoris ja van fer el sorteig incloent més suplents dels habituals i d’altres han sortejat o sortejaran una altra vegada per cobrir les baixes. A Terrassa van situar quatre suplents en lloc dels dos d’altres cites electorals, han explicat a l’ACN fonts del consistori. Ara ja s’estan enviant les noves notificacions. A Cubelles, per exemple, ja fa uns vuit anys que escullen unes vuit persones per a cada càrrec, i així tenen marge si no troben la persona a notificar o se li accepten les al·legacions. Tortosa ja ha celebrat un segon sorteig, i el mateix ha passat a Mollerussa, tot i que apunten que és una pràctica habitual.

A Badalona, per altra banda, han designat un número i els electors que siguin múltiples d’aquest queden designats si necessiten més membres de meses.

A L’Hospitalet de Llobregat fa anys que van canviar de sistema: sempre sortegen nou persones per a cada càrrec. En notifiquen 3 (titular i 2 suplents), i es guarden un coixí de 5 reserves per a casos com els d’aquest any.

Fons de l’Ajuntament de Tortosa han indicat a l’ACN que ja dilluns en van fer un pels llocs que havien quedat vacants per les primeres al·legacions, i és molt possible que se n’hagin de fer més. Ara bé, les mateixes fonts han remarcat que no és estrany, i que en altres eleccions també es van celebrar diversos sortejos.

A Mollerussa també s’ha fet un segon sorteig per cobrir les persones que han presentat al·legacions, i possiblement se’n farà un tercer, han explicat fonts de l’Ajuntament, que també apunten que no és el primer cop que passa.

Pel que fa a Barcelona, fonts de l’Ajuntament han explicat a l’ACN que quan es fa el sorteig ja es fa una matriu aleatòria que inclou tots electors. Quan no es pot notificar a algun membre de la mesa o s’admet una al·legació, es reposa la vacant agafant el següent elector de la matriu del sorteig. Aquest és el sistema que sempre s’utilitza en cada cita electoral.

Ja són 16.489 les persones que han presentat excuses a les juntes electorals de zona per no anar a les meses electorals, segons va informar dimecres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). En concret, la junta de Barcelona n’ha rebut ja 8.000 peticions a 3 de febrer. La de Berga en té 166; la de Terrassa ha recollit 1.100; la de Vilafranca del Penedès ja té 245 excuses; la del Vendrell, 336; Tortosa, 430; Balaguer, 204; Cervera, 144; la de la Seu d’Urgell, 91, i la de Vielha, 32. A data del 2 de febrer, la junta de zona d’Arenys de Mar ha rebut 648 excuses; la de Granollers, 1.106; Igualada, 384; Sabadell, 1.012; la junta de Sant Feliu de Llobregat ha registrat 1.085 excuses; la de Vic, 463; Vilanova i la Geltrú, 356, i Reus, 687.

De fet, el president de la Junta Electoral de Barcelona ja va augurar que hi hauria dificultats per constituir meses, i va indicar que s’estudia la possibilitat d’incorporar voluntaris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa