MónTerrassa
Una Terrassa moderna, una Terrassa per les persones
  • CA

Terrassa sempre ha estat una ciutat inhòspita i complicada pels cotxes, amb carrers enrabessats i no sempre direccions que semblarien lògiques. Un caos al que una s’acostuma i fa seu, però que al ser tocat es trastoca i ens recorda tot el desgavell primigeni. Quan va fer-se l’actual centre per als vianants hi va haver veus discordants que no entenien com la ciutat podria viure sense creuar la Plaça Vella a quatre rodes.

Però les persones han conquerit els carrers, com també ho ha fet el comerç, i avui aquella passa endavant està tan normalitzada que les generacions més joves ja no recordem la polèmica. De fet, ja no ens podem ni imaginar una Plaça Vella amb cotxes. L’actual ampliació de la vianalització ens apropa una altra vegada al futur i prepara la ciutat pel que s’esdevindrà. Malauradament, la gent no abandonarà el cotxe per convicció, sinó senzillament perquè no podrà pagar el combustible fòssil. Necessitem una ciutat preparada, una ciutat que puguin reconquerir les persones, amb espai per noves mobilitats i més i millor transport públic. Una ciutat que entomi els reptes del nostre segle, encara que de vegades ens incomodin.

Perquè una ciutat moderna els entoma enlloc d’esperar-los per reaccionar-hi més tard. És cert que el canvi serà a vegades complicat, però si ho fem bé la polèmica s’esvairà per consolidar una ciutat amb més qualitat de vida i menys caòtica per a tothom. Aquest és sempre el nostre objectiu.

Evidentment, entenem la preocupació del comerç de la ciutat. Després d’uns temps durs per una pandèmia mundial, l’any de la recuperació ha començat amb un augment de costos, un IPC disparat i un increment dels tipus d’interès que fan perillar una recuperació esperada i necessària. Això ens fa patir i ens preocupa a tots. En aquest context d’incertes, està clar que tot és millorable, i que encara hi ha molta feina a fer al voltant del manteniment i de la neteja, però també és cert que hem fet un esforç considerable i que aquest s’ha fet visible als nostres carrers.

Dit això, Terrassa és un ciutat segura, i creiem que és un error, per la mateixa activitat comercial, transmetre missatges que en res ajuden a millorar-la. Continuarem treballant plegats perquè Terrassa sigui una ciutat encara millor i amb encara més qualitat de vida. I un comerç de proximitat saludable i dinàmic és sinònim de qualitat de vida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa