MónTerrassa
Terrassa s’apressa per executar el Pla de Xoc de reactivació econòmica i social

En un reunió convocada per l’alcalde amb els portaveus dels Grups Municipals, amb l’objectiu de “restablir la confiança i normalitat del consens institucional”, aquest dilluns s’ha proposat avançar en el pla de xoc amb mesures urgents, per fer front a les conseqüències que la crisi sanitària de la Covid-19 ha generat a la ciutat a nivell econòmic i social.

Amb aquesta mesura, reconvertint una de les principals accions previstes en el Pacte de Ciutat, es pretén donar protagonisme al principal paquet de propostes ja rebudes, tant per part de l’equip Govern, com dels Grups Municipals i els agents econòmics i socials, així com dels propis serveis municipals, i aconseguir dur a terme accions de manera urgent i efectiva. La previsió és que aquestes mesures del Pla de Xoc puguin ser aprovades pel Ple municipal, en una sessió extraordinària durant el mes de juliol.

El canvi que suposa impulsar un pla de xoc de manera imminent, com a mesura inicial, comporta reconvertir el procés ja iniciat en el Pacte de Ciutat en una segona acció, prevista ja per al mes de setembre, amb l’elaboració d’un Pla Estratègic de ciutat, amb horitzó 2030, que faciliti la màxima participació i col·laboració possible.

Pel que fa al Pacte de Ciutat, a la reunió d’aquest dilluns s’ha informat de la feina realitzada fins al moment, de les propostes rebudes, com del que suposa el canvi d’enfocament i les alteracions al calendari. En aquest sentit, el dia 22 de juny es va tancar el període per respondre l’enquesta en línia del Pacte de Ciutat, amb 2.940 respostes, que ara s’estan analitzant i treballant. Durant aquest mes de juny, també s’han realitzat diverses reunions i trobades dels diferents grups de treball, organitzats àmbits com l’Equitat i la cohesió social; Economia i ocupació; i Sostenibilitat i medi ambient. D’aquests grups s’han elaborat diferents documents de síntesi, amb mesures i propostes que seran utilitzades tant per al Pla de Xoc, com per al Pla Estratègic de ciutat per fer front a l’impacte de la crisi sanitària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa