MónTerrassa
Terrassa retrà homenatge al poeta i arquitecte Joan Margarit
  • CA

En el ple de febrer s’ha llegit l’Acord de Junta de Portaveus d’homenatge al poeta Joan Margarit. S’ha aprovat per unanimitat.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

Malauradament, el passat 16 de febrer va morir el poeta, arquitecte i catedràtic universitari, deixant- nos a l’edat de 82 anys. Tot i no ser terrassenc, el poeta ha tingut una forta vinculació amb la ciutat a través de sessions literàries impartides a diferents espai de la ciutat (com a la biblioteca de la Maurina fa poc més d’un any) i a través també de la seva obra arquitectònica amb diversos equipaments culturals singulars com l’Escola Municipal de Música i Conservatori – Auditori o la rehabilitació del Vapor Aymerich, Amat i Jover, actual seu del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, obra emblemàtica del modernisme industrial de l’arquitecte terrassenc Lluís Muncunill. Com a poeta va rebre desenes de premis, entre els que destaquen el Premi Nacional de Literatura o el Premi Cervantes l’any 2019, després de tota una trajectòria de més de trenta llibres on ens va captivar amb expressions emocionals molt properes.

El seu llegat arquitectònic i literari és només una manifestació del seu amor per la cultura, que va estendre entre tothom qui volgués escoltar-lo. Considerem que mereix un reconeixement públic per part de la ciutat, vinculat a alguna de les seves manifestacions culturals. Per tots aquests motius, es proposa a la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Terrassa l’adopció dels següents:

ACORDS Primer.- Traslladar a la Comissió del nomenclàtor de la ciutat la possibilitat de denominar un vial o espai urbà amb el nom de Joan Margarit, o en el seu lloc un reconeixement en qualsevol equipament municipal lligat a la seva trajectòria com podria ser l’Auditori, el MNACTEC o les biblioteques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa