MónTerrassa
Terrassa per la República vol recollir votants independentistes descontents
  • CA
X
L’acte de presentació de Terrassa per la República | R.R.

Terrassa per la República s’ha presentat a la Plaça Didó com una formació que té per objectiu seguir el mandat de l’1-O. El grup municipal, que tot just fa uns mesos que ha iniciat la seva activitat, reconeix que encara és poc conegut, si bé ha advertit que ha arribat “per quedar-se”, i que confia en fer oposició després del 26 de maig. Entre els seus reptes, trencar amb un règim del 78 que han apuntat que “està finiquitat i cada dia té més esquerdes”. El camí cap a una república independent, han assegurat, passa per deixar enrere “l’autonomisme dels partits espanyols”, en qui ja no creuen.

Albert Llargués, número 6 de la llista per Terrassa, ha explicat que volen “una ciutat republicana per tothom, siguin independentistes o no”. “Cal ser coherents amb el que es diu i el que es fa. Hi ha votants indignats amb el que s’ha fet en els últims temps, que no entenen com és possible que no s’hagi pres cap mesura per avançar en la República en l’últim any: anem a buscar la gent descontenta per no haver satisfet el mandat a les urnes”, ha explicat. Preguntat per si sabia on es ficava, Llargués ha donat dues respostes. D’entrada, ha apuntat que si no s’hi involucren, saben el que els espera: “Sé on acabarem si no ens hi fiquem. Si no ens arremanguem per fer entre tots una Terrassa republicana en una República Catalana”. La segona resposta ha estat advertir que són conscients que no podran arreglar-ho tot perquè “els problemes de Terrassa no s’arreglaran en el marc legislatiu espanyol actual. L’atur, l’educació, la sanitat, l’habitatge… per solucionar tot això cal un canvi de règim a nivell d’estat i de ciutat”. Terrassa per la República, ha afegit, es basa en tres eixos: la participació ciutadana (ha demanat més eines democràtiques i capacitat de la ciutadania per decidir coses durant els quatre anys de mandat); drets socials (“cal situar els ciutadans al centre, Terrassa ha de ser la ciutat de les persones, on tinguin els drets socials garantits amb el màxim de qualitat”); i una economia més justa (“cal cooperar en lloc de competir”).

x
La presentació de Terrassa per la República | R.R.

!--akiadsense-->

En l’acte també hi ha participat Marta Fité, la número 7 de la llista. “Som nous en la política, però tenim experiència en l’activisme. La nostra diversitat ideològica és gran, això ens fa rics”. Fité ha deixat clar que “cal ser fidel als compromisos i no trair el mandat popular”. A més, ha exposat que “republicanament, calen noves formes d’empoderar les persones: volem participació i implicació de la ciutadania. Des de Terrassa, construir cap a la independència de Catalunya”. Els representants de la formació han exposat que l’elevada presència de dones en les primeres posicions de la llista “no és per quedar bé, sinó per fer les coses bé”. Entre les deu primeres persones de la candidatura, hi ha cinc dones, de moment, ja que la llista encara podria viure alguna modificació de darrere hora. “Un èxit? 26 regidors i li deixem un pel Ballart”, ha bromejat Llargués, preguntat per quin objectiu de regidors es marquen. El representant de la formació ha reconegut que esperen “un consistori fragmentat”, i confien que es teixeixin aliances. “Tenim clar amb qui no pactarem, amb partits catalanòfobs i homòfobs com VOX. Farem oposició, som aquí per quedar-nos”. “L’endemà de les eleccions reivindicarem la unitat. Volem portar el màxim de batlles per tot el territori. En funció dels vots i dels regidors de cada partit, haurem de parlar”, han sentenciat. Tancarà la llista Toni Forners, que s’identifica amb els valors republicans del projecte

x
La roda de premsa de presentació de Terrassa per la República | R.R.

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa