MónTerrassa
Terrassa protegirà més els espais naturals propers al nucli urbà

Sessió plenària de juliol de l’Ajuntament de Terrassa, l’última abans de les vacances d’estiu.

Resum del ple ordinari de Terrassa del mes de juliol

El ple municipal de Terrassa ratifica la compra de 12 nous autobusos híbrids, dels quals 9 seran estàndards de 12 metres i 3 seran articulats de 18 metres.

El ple aprova inicialment la cessió gratuïta de dues finques de titularitat municipal a favor de la Societat Municipal d’Habitatge, amb l’objectiu d’ampliar el parc d’habitatges de protecció oficial.

Terrassa s’adhereix a la declaració de Montcada i Reixac per uns espais naturals propers als entorns urbans, sostenibles, saludables i resilients.

El ple de Terrassa acorda l’aprovació inicial del text refós de la Modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) a l’àmbit del Vapor Ros.

S’aprova inicialment l’avanç de Pla de la Modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) en l’àmbit del barri del Segle XX.

Montserrat Caupena pren possessió del càrrec de regidora de l’Ajuntament de Terrassa pel Grup Municipal de Junts per Terrassa a la sala de plens del raval de Montserrat.

Aprovada la cessió d’un solar municipal per a la creació d’una unitat ’atenció a infants i adolescents víctimes de violència sexual, a través del projecte Barnahus.

Terrassa s’adhereix a la declaració de Montcada i Reixac per protegir els espais naturals propers als entorns urbans

El Ple de l’Ajuntament de Terrassa ha aprovat avui per unanimitat adherir-se a la Declaració de Montcada i Reixac per defensar i protegir els espais naturals que hi ha prop dels entorns urbans. L’objectiu és aconseguir que siguin sostenibles, saludables i resilients, ja que aporten biodiversitat, connectivitat ecològica i, també, recursos econòmics. Aquesta declaració es va adoptar en el decurs de la darrera assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, celebrada el juny a Terrassa, on també es va acordar avançar perquè els municipis estiguin més connectats a la natura i treballin per promoure el verd urbà a les ciutats.

En el cas de Terrassa, aquest compromís s’ajusta als objectius i criteris de l’Anella Verda, amb una superfície de 4.400 hectàrees, que comprèn tot l’espai no urbà, i on un dels elements més distintius és el camí circular de 35 km que dona la volta sencera al terme municipal. Amb l’Anella Verda, l’Ajuntament vol garantir la pervivència dels connectors ecològics que protegeixen la ciutat; recuperar les
funcionalitats econòmiques dels camps, promovent l’activitat de les masies i del sector primari i fomentant un ús social i responsable de tot l’entorn natural.

En aquest sentit, el ple de juny va aprovar inicialment l’Ordenança d’ús públic de l’Anella Verda, amb la qual s’establiran les garanties necessàries per conservar el patrimoni natural i cultural d’aquest espai natural en relació amb l’ús públic i l’exercici de les activitats relacionades amb l’esport, l’educació i el lleure.

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat és una associació de municipis compromesos amb el medi ambient i el desenvolupament sostenible, creada l’any 1997 amb la voluntat de ser una plataforma d’intercanvi i cooperació. Actualment, compta amb 317 ens locals associats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa