MónTerrassa
Tot per Terrassa proposa un passi cultural per a donar suport al sector cultural
  • CA

El divendres 26 de febrer se celebra el ple ordinari del mes de febrer a l’Ajuntament. El grup majoritari al consistori, Tot per Terrassa, sotmet a aprovació diferents acords de portaveus i propostes de resolució que, en paraules de la portaveu del grup municipal, Núria Marín, “volen avançar cap a una millora de la qualitat de vida dels terrassencs i terrassenques i fer incidència en decisions d’altres administracions”.

El grup municipal presenta una proposta que farà a la Generalitat de Catalunya els propers dies que és la creació d’un salconduit (o passaport) cultural que permeti assistir a obres de teatre o espectacles fora de les restriccions de mobilitat. El confinament comarcal no permet assistir a espectacles fora de la comarca, pel què redueix el taquillatge en molts espectacles d’una ciutat com Terrassa, referent cultural del país. amb aquesta proposta es vol considerar l’excepcionalitat en les restriccions de mobilitat acreditades amb entrades degudament registrades i, així, donar suport a la pervivència del sector cultural.

Per altra banda, Tot per Terrassa presenta un acord de portaveus per a incorporar un nou espai per al dol gestacional i neonatal al Cementiri de Terrassa, així com proposa l’aprovació per part de tots els grup de la il·luminació de la façana del consistori tots els 15 d’octubre, Dia Internacional del Dol perinatal i gestacional. La regidora de salut, Mònica Polo, qualifica l’aprovació d’aquesta proposta com a “molt important ja que serà un reconeixement i un record a tots els petits que han mort durant l’embaràs o els primers dies de vida, tragèdia que continua sent un tabú social molt integrat a la nostra societat”. Tanmateix, en aquest ple de febrer es proposa l’aprovació de dues demandes directes al Ministeri de Sanitat en relació a la COVID-19.

Per una banda, que el govern de l’estat sigui més transparent en la priorització de col·lectius per a la vacunació i contempli assignar un ordre prioritari a serveis funeraris, de neteja, de transport de persones i d’atenció socioeducativa a infants, joves i gent gran. Per altra banda, s’insta a l’estat a no condicionar la continuïtat de subministrament d’alguns medicaments en funció de l’increment de la despesa sanitària per la pandèmia. El Ple d’aquest mes de febrer tindrà un record especial per totes les dones víctimes de la violència masclista una setmana abans de la celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Suport als Consells Esportius El grup de Tot per Terrassa presenta un acord de portaveus on demana a la Generalitat de Catalunya que equipari les restriccions que s’imposen al món esportiu per igual, independentment de si la pràctica esportiva va acompanyada o no de llicència federativa o no. Amb aquest acord es vol garantir que no hi hagi distinció de restriccions i mesures dins el món esportiu. El regidor d’esports de Tot per Terrassa, Miguel Ángel Moreno, qualifica “les decisions dels darrers mesos per part del PROCICAT com a desiguals dins el mateix món esportiu, prioritzant la competició i la professionalització, enfront de l’esport com a pràctica saludable.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa