MónTerrassa
Terrassa projecta un nou carril bici del carrer Berga fins a l’Estació del Nord

En la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Terrassa es va aprovar, de forma inicial, el Projecte executiu d’un carril bici a la carretera de Matadepera i a l’eix del c/ de Berga – Estació del Nord. Aquest està inclòs dins del Pla de Mobilitat Urbana 2016-2021, en el qual es defineixen les accions que s’han de desenvolupar per a la millora dels espais per a bicicletes i que requereixen de projectes executius per concretar-ne les millores.

Recentment s’ha executat el “Projecte d’Itinerari de vianants i ciclistes a les carreteres BV-1221 i BV-1275”, promogut per la Diputació de Barcelona i redactat el setembre de 2016. Aquest itinerari connecta amb l’itinerari ciclable del projecte executiu que s’ha aprovat ara, per la qual cosa s’ha tingut en compte per tal de garantir una connexió òptima i segura entre ambdós itineraris. Per definir el tram entre la carretera de Matadepera i l’eix del carrer Berga fins a l’estació del Nord, els tècnics municipals del Servei de Mobilitat han encarregat a l’empresa INTRA, S.L. la redacció del projecte executiu.

L’abast del projecte inclou les següents vies:

– Carretera de Matadepera (tram comprès entre la Plaça de l’Aigua i la rotonda amb l’Avinguda Lacetània).

– Avinguda Lacetània (tram comprès entre la carretera de Matadepera i el carrer Berga)

– Carrers Berga, Doctor Cistaré i Emili Badiella

– Carrer Mossèn Pursals (tram entre els carrers Emili Badiella i Independència)

– Carrer Independència (tram entre el carrer Mossèn Pursals i el Parc de l’Estació del Nord).

El Projecte executiu d’un carril bici a la carretera de Matadepera i a l’eix del carrer BergaEstació del Nord té un pressupost d’execució material de 316.494,17 €, un pressupost d’execució per

contracte de 459.549,54 € (amb IVA). S’ha repartit en quatre lots els quals tenen una durada d’execució d’entre dos i tres mesos cadascun. Un cop feta l’aprovació inicial que es ratificarà en el ple municipal d’aquest divendres, s’ha de sol·licitar l’informe favorable a la Diputació de Barcelona i queda sotmesa a informació pública en un termini de 30 dies per si es volen presentar al·legacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa