L'exregidor d'ICV de Terrassa Manel Pérez
L’exregidor per ICV a Terrassa Manel Pérez | Podem-IVE

!--akiadsense-->

ICV ha culminat la seva refundació. Aquest dissabte ha començat l’assemblea telemàtica d’Esquerra Verda (EA), el nou partit que pren el rellei de l’extinta Iniciativa, en una trobada que ha aplegat més d’un miler de persones. Segons un comunicat del nou partit, la fundació culminarà el 20 de març, quan s’escollirà la primera direcció d’EA, que es presenta com el “referent” del Partit Verd Europeu a Catalunya. La formació ecosocialista i ecofeminista també compta amb militants del PSUC, vol liderar l’ecologisme polític i enfortir l’espai dels comuns. Avui també debat els estatuts i el manifest polític, abans d’escollir dissabte que ve els òrgans de direcció Es podran presentar candidatures fins el mateix dia.

La mesa de l’assemblea fundacional d’EA l’ha presidit l’exdiputada i qui va ser vicepresidenta i portaveu d’ICV, Laia Ortiz, i hi han format part Anna Martin, l’exregidor d’ICV a l’Ajuntament de Terrassa Manel Pérez, Arnau Martí i Mireia Marin.

Esquerra Verda es presenta com un partit “democràtic, d’esquerres, ecologista, catalanista, republicà, feminista, municipalista i internacionalista“. “Els homes i dones d’Esquerra Verda fan seva la cultura política i la tradició de lluita i de govern de l’esquerra catalana, de l’ecologisme, del feminisme i del moviment obrer, representats en la trajectòria d’ICV, el PSUC i l’Entesa dels Nacionalistes d’Esquerra (ENE)”, segons l’article 1 dels estatuts debatuts.

Així mateix, Esquerra Verda es funda amb l’explícit compromís de reforçar la “construcció” de Catalunya en Comú i d’enfortir la presència institucional de l’espai dels comuns, especialment a escala municipal. Així ho diu el manifest fundacional: “Una de les principals prioritats de l’Esquerra Verda és l’enfortiment del projecte de Catalunya en Comú així com de les candidatures i grups institucionals d’En Comú Podem”. Dirigents de l’extinta ICV com David Cid, Marta Ribas o Ernest Urtasun podrien tenir pes en l’estructura d’aquest nou partit.

Nou comentari