MónTerrassa
Terrassa passa del nivell d’emergència a alerta per Covid
  • CA

Des del 13 de març de 2020, Terrassa tenia activat el nivell d’Emergències 1 del Pla d’Emergències Municipal per risc sanitari. A partir d’aquest dijous, 21 d’octubre, l’alcalde Jordi Ballart ha decretat que es rebaixi el nivell i se situï en “Alerta”. Aquesta decisió ha estat presa després que el Comitè de Direcció de Procicat també rebaixés el passat 15 d’octubre el Pla d’actuació a fase d’alerta. I és que les dades epidemiològiques actuals estan per sota de les previstes per a la fase d’emergència, tant pel que fa a incidència com a afectació dels serveis assistencials, i per tant s’ha hagut d’adequar. D’aquesta manera, en constatar que a Terrassa la situació ha millorat s’ha decidit ajustar-la a les mateixes condicions que a la resta del país.

L’activació del pla en fase d’Alerta contempla, entre d’altres accions, les mesures següents:

– Seguiment exhaustiu del funcionament dels serveis municipals perquè, en cas necessari, iniciïn el més ràpidament possible les tasques que tinguin assignades.

– Seguir atentament la informació relacionada, així com els avisos que emeti el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT)

– Informar a la població de les mesures que es determinin

Segons dades del portal de Salut, DadesCovid, a Terrassa s’han detectat des de l’inici de la pandèmia un total de 27.304 casos de Covid. En les darreres setmanes, el nombre de persones que han donat positiu ha estat inferior al centenar, situant-se en només 43 entre els dies 11 al 17 d’octubre. Tanmateix, continuem tenint 8 terrassencs hospitalitzats i aquest mes d’octubre s’ha hagut de lamentar una defunció més. Així, malgrat que el risc de rebrot és baix, en 57 punts, sí que cal estar alerta perquè no es troba en una tendència a la baixa constant (de fet, fa quinze dies encara estàvem més avall i en els últims dies ha tornat a pujar).

Per tot plegat, l’alcalde de Terrassa recorda que tot i que s’hagi rebaixat el nivell d’emergència, “cal seguir mantenint les mesures higièniques i organitzatives per tal d’evitar els contagis i agraeix a la població la seva cooperació per impedir la propagació de la Covid-19”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa