MónTerrassa
Terrassa lidera la petició per condonar el deute als més vulnerables
  • CA
Jordi Ballart, president la taula de trobada entre els municipis afectats per Endesa
Jordi Ballart, president la taula de trobada entre els municipis afectats per Endesa | ACN

!--akiadsense-->

Una cinquantena d’ajuntaments catalans han signat una declaració que exigeix a Endesa que condoni els 21 MEUR corresponents al deute que les famílies en situació de pobresa energètica han contret amb la companyia en els darrers anys. L’acord s’ha pres en el marc de la trobada que diversos ajuntaments catalans han celebrat a la ciutat de Terrassa i on a banda de l’alcalde d’aquest municipi, Jordi Ballart, també hi han assistit l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, o la de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla, entre d’altres.

El text també reclama a la subministradora que retiri la carta que el 31 de juliol va enviar a prop de 400 ajuntaments i insta el Govern a liderar un front comú per per obligar les empreses energètiques a complir amb la llei 24/2015. A la reunió també hi han participat membres de l’Aliança Contra la Pobresa Energètica.

Els 49 municipis que han participat en la reunió que s’ha celebrat aquest dijous al Centre Cívic Francesc Macià de Terrassa consideren que el deute que les famílies en situació de pobresa energètica tenen contret amb Endesa s’ha de condonar i afirmen que cap administració ha d’assumir aquesta despesa.

“No acceptarem cap xantatge, si volen la col·laboració de la gestió del deute haurà de ser en el marc d’un conveni signat entre les empreses elèctriques i les administracions públiques catalanes on quedin garantits els fons previstos en la Llei 24/2015”, ha assegurat l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart. El batlle ha explicat que els consistoris han signat un document que porta per títol ‘Declaració de Terrassa’ en què queda palesa aquesta reclamació. El text també demana a la subministradora que retiri de forma immediata la polèmica carta que el passat 31 de juliol va fer arribar a prop de 400 consistoris catalans.

Una cinquantena d'ajuntaments s'han reunit aquest dijous a Terrassa
Una cinquantena d’ajuntaments s’han reunit aquest dijous a Terrassa | ACN

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa