MónTerrassa
Terrassa s’interessa pel model de contenidors intel·ligents de Girona
  • CA

Terrassa ha estat una de les ciutat dels Vallès Occidental que ha mostrat interès en el model de gestió dels contenidors intel·ligents que s’està duent a terme a la ciutat de Girona. Càrrecs electes i tècnics terrassencs, han format part de la comitiva que s’ha desplaçat fins al municipi per veure in situ el funcionament d’aquest sistema, el qual es caracteritza perquè permet identificar la persona usuària. A més de Terrassa, també hi han participat representants de Sabadell, Rubí, Montcada, Polinyà, Barberà i Santa Perpètua de Mogoda, a més de membres del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.

La trobada ha comptat amb les explicacions del regidor de Neteja i Recollida de Residus de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, i del president del Consorci de Residus, Nil López, que han subratllat que aquest model s’està aplicant ja en diferents punts del territori català amb l’objectiu d’incrementar els percentatges de recollida selectiva. En aquest sentit, el matadeperenc ha assegurat que “la voluntat del Consorci és que els ajuntaments tinguin totes les eines per poder decidir quin és el sistema que més s’adequa al seu municipi per tal de poder augmentar els percentatges de recollida selectiva. Igual que la recollida porta a porta és una opció, també ho és la recollida amb contenidors intel·ligents. La visita a Girona ha servit per conèixer de primera mà la seva experiència i el seu model, que està funcionant”.

L’Ajuntament de Girona va posar en marxa a finals del 2020 el model batejat com a “Sistema Girona”, que consisteix a ubicar contenidors multifracció intel·ligents tancats i agrupats a les illes de contenidors. L’objectiu d’aquest sistema és guanyar espai públic, reduir la contaminació, augmentar el reciclatge i, alhora, generar un estalvi econòmic, ja que la iniciativa permet disminuir el nombre de contenidors i agilitzar la recollida de les deixalles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa