MónTerrassa
Terrassa estrena jutjat especialitzat en casos laborals i socials derivats de la Covid-19
  • CA
La consellera Ester Capella ha visita el nou jutjat social número 3 de Terrassa
La consellera Ester Capella ha visita el nou jutjat social número 3 de Terrassa | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Aquest dimecres, la consellera de Justícia, Ester Capella, ha estat a Terrassa per visitar el Jutjat Social número 3 que es posarà en marxa el pròxim 30 de setembre. Està situat a la planta baixa de l’edifici judicial de la ciutat, a la rambleta del Pare Alegre. Amb vuit professionals (quatre tramitadors, dos gestors judicials i dos auxilis judicials), el Govern ha invertit 45 mil euros en l’adequació de l’espai, el mobiliari i l’equipament informàtic.

Aquest jutjat social s’especialitzarà en les qüestions que fan referència a conflictes derivats de la pandèmia de la Covid-19, és a dir, acomiadaments, reclamacions econòmiques, Seguretat Social, assumptes laborals, accidents i malalties professionals, conflictes col·lectius, etcètera. “El nou jutjat servirà per evitar l’acumulació davant d’una previsió d’increment de la conflictivitat i de tramitacions d’expedients en l’àmbit social i laboral“, ha evidenciat Capella que assegura que “és important que la justícia no s’aturi i estiguem preparats per qualsevol circumstància o emergència per donar resposta a les necessitats de la ciutadania, i garantir els seus drets i llibertats”.

Des de la conselleria subratllen que aquest serà el tercer jutjat social de Terrassa que es dedicarà a aquestes matèries però com que no comptarà amb càrrega prèvia acumulada s’hi podrà dedicar exclusivament. “Ens preparem perquè la pandèmia no ha marxat, estem immersos en la seva gestió. Ens toca gestionar moltes incerteses però hem d’evitar que aquestes vagin en perjudici de la ciutadania. Amb aquest nou jutjat es demostra el compromís del Govern i de Justícia amb aquesta ciutat i amb el partit judicial de Terrassa”, ha dit.

Capella s’ha reunit prèviament a la visita al nou jutjat amb el degà del Col·legi d’Advocats de Terrassa, Ignasi Puig; el jutge degà Carles Prat; la fiscal en cap Remei Soriano; i la degana dels Procuradors de Terrassa, Belen Gurruchaga, amb els quals ha compartit opinions, ha atès les necessitats de primera mà plantejades i ha resolt alguns dubtes sobre el nou funcionament del jutjat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa