MónTerrassa
400 mil euros per garantir extraescolars a tots els infants de Terrassa
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa destinarà per aquest curs escolar 2021-22 un total de 400 mil euros en ajuts per a famílies que vulguin inscriure els seus nens i/o adolescents a activitats extraescolars. Es tracta d’una nova convocatòria orientada a dos perfils diferents. Per una banda, a aquells infants que ja es troben realitzant una activitat esportiva o cultural i que per motius econòmics estan patint per poder-la continuar duent a terme; i per l’altra, a famílies que mai s’han plantejat inscriure la canalla a una activitat extraescolar perquè saben que no se la poden permetre econòmicament.

No volem que cap nen/a quedi fora d’una activitat extraescolar per motius econòmics. Perquè esport, cultura i felicitat també són necessitats bàsiques”, ha ressaltat el tinent d’alcalde de Drets Socials, Noel Duque, en l’acte de presentació d’aquestes subvencions, acompanyat pels regidors d’Esports, Miguel Ángel Moreno, i Cultura, Rosa Boladeras. Des del govern, afirmen, que volen “canviar tendències, trencar barreres mentals i econòmiques. Per exemple, volem que un jove amb els pares a l’atur sàpiga que no ha de renunciar a aprendre a tocar el piano, o que una nena d’una família vulnerable sàpiga que pot apuntar-se al club esportiu que vulgui per fer l’esport que vulgui. Per tant, volem canviar el missatge i adreçar-nos també a aquelles famílies que es veuen fora del circuit d’extraescolars sense ni tan sols provar-ho o que els passi pel cap”.

Aquesta és la nova prioritat del govern de Terrassa, ja que considera que fomentar les activitats extraescolars afavoreix la “socialització integració” dels infants, i disminueix “els processos de desigualtat social” a més de mitigar els riscos d’exclusió social. L’Ajuntament de Terrassa va iniciar el passat mes d’abril, un cop aprovat el nou reglament de Serveis Socials, el contacte amb prop de 370 entitats de la nostra ciutat per tal que els ajudessin a detectar infants i joves que es trobessin en aquesta situació de vulnerabilitat i en risc de deixar l’activitat per motius econòmics. Aquests ajuts no només beneficiaran els infants sinó també als clubs i entitats esportius i culturals, ja que “no hauran de carregar amb aquest pes en solitari, cobrint famílies que deixen de pagar quotes, i més després d’aquesta crisi sanitària que tant durament els ha colpejat. Creiem que amb aquest projecte hi guanya tota la ciutat”.

Requisits per rebre un dels ajuts

La nova convocatòria, que ja es troba disponible a la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Terrassa, té un pressupost de 400 mil euros, dels quals se’n podran beneficiar aquelles persones d’entre 3 i 18 anys que siguin residents al municipi de Terrassa. De forma excepcional, en les persones amb diversitat funcional igual o superior al 33%, l’edat per ser beneficiari s’amplia als 22 anys. Aquest infant podrà gaudir alhora d’una o més activitats durant el curs escolar.

Duque ha matisat que aquesta prestació “no està vinculada als ajuts de les activitats d’estiu o altres, sinó que és una mesura nova que s’apliquen a les activitats que es realitzen durant el curs escolar”. La quantitat de la prestació que es podrà rebre per nen serà de màxim 300 euros, mentre que per unitat familiar serà de 750 euros. Des del govern han subratllat que “el pagament de les prestacions s’efectuarà de manera directe a les entitats o empreses que prestin l’activitat, no a les famílies, un cop comprovada la inscripció a l’activitat”. “Anirem veient si hi ha activitats que tenen un cost superior als ajuts que hem plantejat des del servei i anirem adaptant-nos a les situacions que ens arribin”, ha manifestat el tinent d’alcalde.

– Estar empadronades en el terme municipal de Terrassa, malgrat que es valoraran aquelles situacions excepcionals que dificultin l’empadronament, afavorint així la igualtat d’oportunitats entre infants i joves.

– Que la unitat familiar de convivència de la persona sol∙licitant reuneixi els requisits econòmics establerts. Per exemple, per a l’any 2021, els ingressos mensuals nets de la unitat familiar de convivència per a tenir dret a ajuda seran: unitat de dos membres, 1.115,48 € mensuals; tres membres, 1.434,18 € mensuals; quatre membres, 1.752,89 € mensuals; cinc membres, 2.071,60 € mensuals.

– No disposar de béns immobles diferents a l’habitatge habitual o de rendes de l’activitat econòmica o rendes del capital que proporcionin recursos alternatius suficients per atendre la necessitat per a la qual se sol∙licita l’ajut econòmic.

La sol·licitud i la informació acreditativa s’haurà de presentar de manera telemàtica a través de la Seu Electrònica. Qui no disposi d’equip informàtic o coneixements, es recorda que hi ha 11 punts d’orientació repartits a la ciutat que poden ajudar a fer els tràmits corresponents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa