MónTerrassa
Terrassa defensa la gestió municipal de l’aigua a Madrid

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, portarà aquest divendres l’experiència i el posicionament de la majoria del Consistori terrassenc per la defensa de la gestió pública de l’aigua a la Trobada de Ciutats per l’Aigua Pública, que té lloc entre dijous i divendres a Madrid, organitzada per l’Ajuntament de Madrid i la Red de Agua Pública (REP).

Experts nacionals i internacionals i organitzacions socials, ambientals, sindicals i polítiques que defensen la gestió pública de l’aigua, un dret “indispensable per a una vida humana digna”, tal i com estableix la Organització de les Nacions Unides (ONU), es reuneixen per debatre i intercanviar experiències i iniciatives.

Ballart prendrà part divendres, 4 de novembre, a les 11.30 h, en la taula rodona Ajuntaments per l’aigua pública, junt amb les alcaldesses de Madrid, Manuela Carmena, Barcelona, Ada Colau, i Còrdova, María Isabel Ambrosio, i els alcaldes de Saragossa, Pedro Santisteve, València, Joan Ribó, A Coruña, Xulio Ferreiro, Valladolid, Oscar Puente, Santiago de Compostela, Martiño Noriega, i Arganda del Rey, Guillermo Hita, també president de la Federació de Municipis de Madrid. D’aquesta sessió en sortirà la lectura de la Declaració Institucional dels Alcaldes sobre la Gestió Pública de l’Aigua, amb la qual els alcaldes i les alcaldesses manifestaran el seu compromís amb una gestió pública, transparent, participativa i sostenible del cicle integral de l’aigua.

En la Trobada es tractaran els reptes socials i financers de la gestió del cicle integral de l’aigua; la recuperació de la seva gestió pública, les seves fortaleses i debilitats; les privatitzacions i la mobilització social; el model de gestió i la democràcia; i el dret humà a l’aigua; a més de plantejar-se la constitució d’una Xarxa de Ciutats per l’Aigua Pública. Trobareu més informació sobre la trobada i el programa complert al web http://bit.ly/2f8lpr1.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa