MónTerrassa
TxT i ERC proposen la condemna dels aldarulls i accions violentes protagonitzades per grups minoritaris
  • CA
Contenidors cremats, aldarulls i càrregues policials a Terrassa
Contenidors cremats, aldarulls i càrregues policials a Terrassa | Cristóbal

!--akiadsense-->

ACORD I DECLARACIÓ PÚBLICA DE LA JUNTA DE PORTAVEUS DE L’AJUNTAMENT DE TERRASSA SOBRE ELS RECENTS ALDARULLS QUE HAN TINGUT LLOC A LA NOSTRA CIUTAT, presentada per TxT i ERC i que es llegirà, si s’aprova, en el ple municipal de març, que se celebra el dilluns 29.

Els darrers dies, a diversos municipis, entre els quals Terrassa, s’han realitzat manifestacions i protestes vinculades inicialment a l’execució de la sentència relativa al cantant de rap Pablo Hasél i a la defensa de la llibertat d’expressió. En general, la gran majoria de participants en les manifestacions s’han comportat de forma pacífica i cívica en exercici dels seus drets, però en alguns casos determinats grups minoritaris han aprofitat les manifestacions per protagonitzar aldarulls violents, que han causat destrosses en el mobiliari urbà i també en establiments privats. L’Ajuntament de Terrassa ha actuat en tot moment en estreta cooperació amb el departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i en contacte amb altres ajuntaments, per tal de garantir una resposta serena, proporcionada i ferma davant les actituds violentes d’aquests grups minoritaris. Davant d’aquests fets inacceptables volem traslladar a la ciutadania de Terrassa un missatge d’unitat insti- tucional, de serenitat i fermesa, així com de ple compromís amb l’exercici pacífic i cívic dels drets de reunió i manifestació. Per aquest motiu i por tot lo anteriorment exposat, es demana a la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Terrassa que s’aprovin els següents acords,

ACORDS PRIMER.

– CONDEMNAR els aldarulls i les accions violentes protagonitzades per grups minoritaris que s’han camuflat enmig de manifestacions majoritàriament pacífiques i cíviques i han generat situacions conflictives i danys que són totalment rebutjables i inacceptables.

SEGON.

– EXPRESSAR la nostra solidaritat envers aquelles persones, entitats o establiments que s’hagin pogut veure perjudicats o afectats per les actuacions violentes d’aquests grups minoritaris.

TERCER.

– EXPRESSAR el nostre reconeixement i suport a la tasca que desenvolupen els serveis d’emergències, cossos de seguretat i serveis de neteja i, alhora, la necessitat de revisió contínua i de millora dels serveis públics en totes les seves actuacions.

QUART.

– EFECTUAR la reclamació corresponent pels desperfectes i danys al mobiliari urbà i a l’espai públic de la nostra ciutat.

CINQUÈ.

– REFERMAR-NOS en el nostre compromís democràtic amb l’exercici pacífic i cívic dels drets fonamentals, com els de reunió i manifestació, a la ciutat de Terrassa i al conjunt del país.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa