MónTerrassa
Terrassa concedeix la Medalla de la Ciutat a Àngels Poch
  • CA
L’actriu egarenca Àngels Poch | TNC David Ruano

!--akiadsense-->

El Ple de l’Ajuntament de Terrassa celebrat aquest dijous va aprovar la concessió de la Medalla de la Ciutat a Àngels Poch i Comas, a títol pòstum, com a prova de reconeixement per la seva trajectòria cultural i professional dedicada al cinema i al teatre, després que el regidor de Cultura, Jordi Flores, va elevar al passat Ple de juliol un prec proposant la concessió de la Medalla d’Honor de la Ciutat a l’actriu terrassenca.

Àngels Poch i Comas (Terrassa, 1948-2015) es va iniciar en el món de la interpretació teatral amb la companyia terrassenca El Globus i cursà els estudis d’interpretació al Centre Dramàtic del Vallès. Debutà professionalment l’any 1979 en les obres, dirigides per Pau Monterde, Bestiari, de Pere Quart i Manuel Oltra, L’oncle Vània, d’Anton P. Txèkhov, i Tafalitats, de Karl Valentin. D’aleshores ençà, participà en nombrosos espectacles.

Des de la seva fundació, l’any 2002, formà part del Projecte T6, companyia adscrita al Teatre Nacional de Catalunya amb la finalitat d’impulsar l’obra de dramaturgs catalans joves. Altres treballs destacables són les seves actuacions a Dissabte, diumenge i dilluns (2002) d’Eduardo de Filippo, i Primera Plana (2003) de Ben Hecht i Charles MacArthur, ambdues sota la direcció del també egarenc Sergi Belbel; El cafè de la Marina (2003) de Josep Maria de Sagarra; o El ángel exterminador (2008) de Luis Buñuel en versió de Joan Ollé.

Pel que fa a la seva obra cinematogràfica i televisiva, destaquen les sèries de Televisió de Catalunya: Estació d’enllaç (1994-1999), La memòria dels Cargols (1999), Temps de silenci (2001); o pel·lícules com Platillos volantes (2003) d’Óscar Aibar; Insensibles (2012) de Juan Carlos Medina. Entre els nombrosos guardons rebuts al llarg de la seva trajectòria artística, destaca el Premi de la Crítica la temporada 1994-1995, el Premi Butaca l’any 1995, i el Premi Memorial Margarida Xirgu la temporada 1997-1998.

Comparteix

Icona de pantalla completa