MónTerrassa
TeC repeteix que el menjar de les escoles ha empitjorat
  • CA
Alfredo Vega i Xavi Matilla | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

Comunicat Grup Municipal de Terrassa en Comú

Terrassa 26 de maig de 2018

Davant les recents declaracions de l’alcalde de Terrassa Alfredo Vega respecte a la situació actual en els menjadors de les escoles de Terrassa, volem clarificar i explicar el següent:

La proposta presentada per Terrassa en Comú, proposa la creació d’un “Observatori de la Contractació de l’Ajuntament de Terrassa”, amb l’objectiu de fer el seguiment dels contractes municipals de serveis públics per tal de fer més transparents les condicions d’execució d’aquests contractes i controlar la qualitat de la seva prestació a la ciutat. En aquests moments existeixen clares evidències que l’actual equip de govern del PSC no disposa de mecanismes de control i desconeix quina és la situació actual de diversos serveis concessionats i quines són les seves problemàtiques.

La proposta exposa tres casos importants on s’està produint aquesta situació: servei de menjador de les escoles, servei d’atenció domiciliària i servei neteja edificis municipals.

Respecte al servei de menjadors a les escoles, el que la proposta denuncia exactament és que durant la vigència de l’actual concessió l’empresa concessionària SERHS per una banda, ha modificat el conveni mitjançant el qual es regulaven les condicions laborals de les monitores empitjorant les seves condicions, fet que també ha fet empitjorar el clima als menjadors. I per altre, que tenim coneixement per diverses fonts d’agents de la comunitat educativa de Terrassa de què el menjar que se serveix ha empitjorat la seva qualitat de manera molt significativa, que ha estat excessivament racionalitzat i que existeixen casos en què els nens i nenes es queden amb gana per l’escassetat de menjar.

Per tant, hem parlat de què es donen casos d’escassetat de menjar i no de què es passi gana de manera generalitzada com intenta fer veure el sr. Vega. Fet que a parer nostre continua sent greu.

El tema de l’escassetat del menjar ho hem contrastat amb fonts diferents. La nostra obligació com a càrrecs públics és denunciar-ho i elaborar propostes constructives com hem fet.

El sr. Vega exagera intencionadament la denúncia per utilitzar-la com excusa i intentar amagar que ell i l’equip de govern del PSC són incapaços de controlar concessions de serveis essencials i saber quins problemes s’estan produint com en el cas dels menjadors escolars o el servei de neteja dels edificis municipals, que és el quer realment denuncia la proposta.

El que és realment irresponsable és que el sr. Vega tergiversi la proposta intentant fer veure que posa en dubte la tasca dels centres educatius i la comunitat educativa. No és cert. La proposta interpel.la al sr. Vega i al seu equip de govern que són els que tenen la veritable responsabilitat política del que succeeix amb el contracte dels menjadors.

Amb la seva actitud el sr. Vega prioritza la defensa d’una empresa privada que ha precaritzat la qualitat del servei de menjadors, i renuncia a exercir un control més exhaustiu com es mereix un servei important i molt sensible com és aquest. El que realment desprestigia l’escola pública a Terrassa és la deixadesa del sr. Vega i del seu govern del PSC en el control d’un servei indispensable com el de menjador.

I finalment, volem posar en relleu un problema molt greu que existeix de fons. A la tercera ciutat de Catalunya no és possible que una mateixa persona, com és el cas del sr. Vega, exerceixi simultàniament de tinent d’alcalde de l’àrea de serveis generals (contractacions, pressupostos, impostos i recursos humans), de regidor d’educació i que a més a més pugui fer d’alcalde. Això demostra, una vegada més, la precarietat i la incapacitat de l’actual equip de govern del PSC.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: LA PERIFERIA a maig 29, 2018 | 13:12
    LA PERIFERIA maig 29, 2018 | 13:12
    Seria necessari saber quins indicadors de qualitat del menjar dels nostres fills ha empitjorat per poder saber si realment és cert l'afirmació i simplement és un blufff partidista. Senyors de TEC, que indicador tenen, que escoles, quines empreses de càtering?, calories, grups d'aliments, qualitat? ho sento sense dades difícil saber de que parlen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa