MónTerrassa
Cs reclama un compromís per perseguir les escoles bressol il·legals a Terrassa
  • CA

Al Ple de l’Ajuntament de Terrassa es debat dilluns en el ple municipal la proposta de resolució de Ciutadans en què instava al govern a perseguir les llars bressol il·legals. Al llarg de 2020, han tancat 5 escoles bressol privades (en resten 16) a la nostra ciutat a causa de l’impacte organitzatiu derivat de les mesures sanitàries decretades per l’administració.

Des de Ciutadans destacaven que la desaparició de les cinc llars bressol ha anat acompanyada de l’aparició d’establiments que porten a terme un servei que es presenta com un entre mig entre la llar bressol i el cangur individualitzat i que s’autodenomina com “mare de dia” o “llars de criança”. El principal valor que exhibeix és la flexibilitat horària ja que ofereix una llar adaptada i equipada per dur a terme un servei d’atenció i cura del menor d’entre 0 a 3 anys, en grups reduïts i un ambient casolà. Es a dir: el servei es presta sovint en un domicili particular.

És un cas flagrant de competència deslleial, ja que les llars d’infants privades i municipals han de fer front a despeses vinculades a la pandèmia, normatives sobre els espais educatius i controls estrictes del personal que hi treballa”. I per això s’ha demanat la intervenció de l’administració local per posar-hi fre.

Els acords plantejats:

PRIMER. Instar l ́ajuntament a donar compliment a les instruccions del departament d ́educació per fer efectiu el cessament de les llars bressol no autoritzades a Terrassa.

SEGON. Instar els serveis tècnics municipals a avaluar les causes que han dut a terme a l ́aparició d ́aquests establiments a Terrassa, en detriment de les llars existents a la ciutat, i presentar un informe amb propostes d ́actuació als membres de la comissió d ́educació abans del mes d ́agost.

TERCER. Informar d ́aquests acords a l ́Associació Catalana de Llars d ́Infants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa