MónTerrassa
Terrassa es compromet a lluitar contra la mercantilització del cos de les dones

En el ple de febrer s’ha llegit l’ACORD DE JUNTA DE PORTAVEU AMB MOTIU DEL DIA 8 DE MARÇ, DIA INTERNACIONAL DELS DRETS DE LES DONES. Aprovat per unanimitat.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

De nou, el 8 de març commemorarem el Dia internacional dels Drets de les Dones. Una data d’homenatge al moviment feminista i també de reivindicació: hem de continuar denunciant les discriminacions estructurals que patim les dones només pel fet de ser dones. El lema de Nacions Unides per a aquest dia és “Per un futur igualitari al món de la covid-19”, perquè justament aquesta pandèmia ha posat en relleu com les crisis, una vegada més, afecten de diferent manera dones i homes no només des de l’àmbit de la salut, sinó també en l’àmbit econòmic i social (més atur, més precarietat, menys conciliació…), tot visualitzant la fonamental contribució de les dones en sectors precaris, però essencials com són el de cures o neteges, i les càrregues de feina desproporcionades que suporten.

Una societat que aspira a ser realment democràtica i socialment justa no es pot permetre que la meitat de la població, les dones, siguin discriminades en cap àmbit (educació, ocupació, política, mitjans de comunicació, cultura…). I de cap manera, cap, podem permetre que una sola dona pateixi violència masclista. Són moltes encara les discriminacions, prejudicis i obstacles a superar, els objectius per assolir. Per això fem una crida a tota la ciutadania, a les institucions i organitzacions per unir forces i apel·lem a la gran aliança de totes les dones progressistes i del moviment feminista, perquè juntes exigim governs feministes per avançar cap a una societat més justa i igualitària. Per tots aquests motius, es proposa a la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Terrassa l’adopció dels següents

ACORDS

Primer.- Comprometre’ns a treballar per l’avenç de la societat cap a la igualtat real, rebutjant qualsevol retrocés en drets i llibertats per a les dones, i treballant en el marc de les competències de l’Ajuntament per garantir la coeducació, la igualtat laboral, la conciliació i la corresponsabilitat.

Segon.- Donar solucions a la crisi econòmica i social provocada per la pandèmia de la Covid-19 a qui més ha patit les conseqüències, les dones: tenir present l’impacte de gènere a l’hora de definir ajudes i accions específiques amb els fons europeus de lluita contra la pandèmia i els seus efectes.

Tercer.- Situar al centre de l’agenda política, l’economia de la cura i reconèixer social i econòmicament els treballs vinculats, realitzats majoritàriament per dones. Quart.- Impulsar campanyes de tolerància zero amb la violència masclista, especialment entre el jovent, i informar sobre les eines locals i comarcals existents (SIADs, SIEs…). Instar el Govern de la Generalitat a comprometre’s en la lluita contra la violència masclista i aprovar, amb els recursos necessaris, un Pacte català contra la violència masclista.

Cinquè.- Lluitar contra la mercantilització del cos de les dones (explotació sexual, pornografia, publicitat sexista…), donant suport a la Xarxa de municipis lliures de tràfic de dones i nenes.

Sisè.- Traslladar aquests acords al Congrés dels i les Diputades, al Senat, al Parlament de Catalunya, a les entitats municipalistes FMC i ACM, i a les entitats i associacions en defensa dels drets de les dones del nostre municipi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa