MónTerrassa
Terrassa bat el rècord de participació més baixa des del 1980
Fent el recompte en un dels col·legis de Terrassa
Fent el recompte en un dels col·legis de Terrassa | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

La dada de participació a Terrassa, com era de preveure, ha estat baixa. Molt baixa. De fet, la més baixa des de la recuperació de la democràcia. El rècord negatiu el tenia fins ara els comicis de 1992 quan només un 51% dels egarencs va exercir el seu dret a vot. Aquest cop, en plena pandèmia de Covid, els terrassencs han preferit quedar-se a casa. Al tancament dels col·legis, les dades de les quals disposava l’Ajuntament apuntaven a una participació del 47,21% a Terrassa. Finalment, a les dades oficials que ha donat la Generalitat ja a dos quarts de dotze de la nit, amb el 98,6% escrutat la participació s’ha enfilat fins als 50,59%, tot i així, encara per sota del 1992. A les darreres eleccions al Parlament, al 2017, la participació va ser del 80,57%.

El primer avanç de participació s’ha situat en un 21,32% dels electors. Ës a dir, han passat per les urnes prop de 32 mil persones. Aquesta xifra era sensiblement inferior als anteriors comicis quan a la mateixa hora, a les 13h, s’enfilava fins al 33%.

En el segon i darrer avança de participació a les 18h, el percentatge ha pujat només fins al 44, el que suposa prop de 22 punts menys que en les eleccions d’ara fa quatre anys. En total unes 69 mil persones han dipositat el seu vot a les urnes.

participació

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa