MónTerrassa
Terrassa aturarà els concerts de Festa Major en cas d’agressió sexual per llegir un manifest
  • CA

El paquet de mesures contra les agressions masclistes per Festa Major de Terrassa, a proposta de la CUP, ha assolit el consens de totes les forces polítiques de l’Ajuntament. I per tant, serà aplicat de cara a la Festa Major d’enguany, que tindrà lloc entre el 29 de juny i el 4 de juliol. Cal destacar que, en cas de produir-se una agressió sexual, l’endemà s’interrompran de forma simultània tots els concerts arreu de la ciutat a les 00.00 hores i es donarà lectura d’un manifest unitari contra les agressions.

Milers de persones, doncs, s’assabentaran d’una manera clara dels fets ocorreguts i la “visualització del rebuig serà molt explícit i col·lectiu”. També s’aplicarà a altres esdeveniments organitzats per l’Ajuntament, en cas que tinguin megafonia, per fer la mateixa lectura. Igualment, s’endarreriran aquells actes que pertorbin les lectures simultànies (com ara una traca de festes). A més a més, l’Ajuntament convida els bars i barraques de carrer situades a places amb concert a interrompre breument la seva activitat (aturar la música i no servir begudes), durant la lectura del manifest.

Altres mesures en cas d’agressió seran la convocatòria d’una reunió d’urgència de la Junta de Portaveus, perquè convoqui un acte de rebuig a la violència patriarcal o acordi afegir-se a la protesta que realitzin els col·lectius feministes de la ciutat. També s’elaborarà un comunicat de l’Ajuntament i s’animarà la Ràdio i Televisió de Terrassa realitzar la cobertura especial que considerin adequada per tractar tant de l’existència de l’agressió com de les mesures de rebuig realitzades. Així mateix, s’instal·larà un segon estand d’informació i prevenció d’agressions a un punt central i simbòlic de la ciutat (encara està per decidir si és al Raval, Font Trobada, Espriu, Rambla, Rassa, etc), que també oferirà un servei d’atenció i acompanyament en cas d’agressió masclista. S’afegirà així a l’estand que ja estava previst al Jove.

Així mateix, es proposa incorporar el lema feminista (“Només SI és SI”, “Hermana, yo sí te creo”, etc) al cartell anunciador de la Festa Major i/o a un lloc destacat del programa de mà (com ara la contraportada), així com a totes les places i indrets d’oci i caràcter festiu de la ciutat. Renovar el ‘decàleg’, tot incloent les novetats d’enguany com la interrupció dels concerts. I incloure informació sobre la ubicació física de les carpes al programa de festes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa